Sounds of Silence

English

Oorverdovende stilte in CODA Museum

14.09.2014 t/m 01.02.2015

Wegens succes verlengd

De tentoonstelling wordt niet alleen breed besproken in kranten, tijdschriften en op radio en televisie maar wordt ook goed bezocht. Daarom is besloten de tentoonstelling te verlengen. Nog niet geweest of nog een keer genieten van stilte in de beeldende kunst? Het kan tot 1 februari 2015.

Eike'- Bertil Nilsson, courtesy Galerie Wilms
Eike'- Bertil Nilsson, courtesy Galerie Wilms

Stilte is een schaars goed geworden. Geluid is overal; soms gewenst maar vaak ook ongewenst. Mensen worden dagelijks overladen met prikkels die een dwingend beroep doen op alle zintuigen. De tentoonstelling Sounds of Silence geeft bezoekers de gelegenheid aan het geluid van alledag te ontsnappen en te genieten van de stilte in de hedendaagse beeldende kunst.

Gastcurator Wim van der Beek maakte in opdracht van CODA directeur Carin Reinders een gevarieerde expositie met werk van 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Sounds of Silence

De tentoonstelling

Sounds of Silence openbaart wonderlijke fricties tussen de ervaring van geluid en stilte. Bezoekers worden aangespoord om de dagelijkse hectiek even te vergeten en los te laten. De tentoonstelling is niet alleen interessant voor liefhebbers van hedendaagse beeldende kunst maar voor iedereen die op zoek is naar onthaasting en innerlijke rust. Sounds of Silence maakt de ervaring van oorverdovende stilte op unieke wijze hoorbaar en zichtbaar.

Meer over de tentoonstelling

Silent Sky Project#

Silent Sky Project# - Rob Sweere

Mondiaal kunstproject in Apeldoorn

donderdag 9 oktober 2014 op het Marktplein
Beeldend kunstenaar Rob Sweere beschouwt de aarde als een grote uitkijktoren. Met het Silent Sky Project# laat hij mensen wereldwijd naar de hemel kijken om zo de stilte van het moment te ervaren. Rob Sweere realiseerde in het kader van de tentoonstelling Sounds of Silence de Apeldoornse editie van zijn Silent Sky Project# op donderdag 9 oktober op het Marktplein.

Lees meer

Levi van Veluw

Nieuw werk van Levi van Veluw

CODA Museum heeft binnen de tentoonstelling Sounds of Silence een bijzondere primeur: drie korte films van beeldend kunstenaar Levi van Veluw gaan met deze tentoonstelling in première. De drie films maken deel uit van de serie The Collapse of Cohesion. Deze films zijn gebaseerd op tekeningen van Levi Van Veluw.

Lees meer

Lesprogramma's

Bij deze tentoonstelling zijn lesprogramma's ontwikkeld voor zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

Activiteiten

Bij de tentoonstelling wordt een aantal leuke activiteiten georganiseerd.


Adres en routebeschrijving               Openingstijden              Tarieven                Tentoonstellingsoverzicht

Delen via:
Zoek in collecties