Gelders Nieuws Foto 2013

van
01.02.2014
t/m
13.04.2014

Gelders Nieuws Foto 2013

Gelders Nieuws Foto

De begrafenis van Theo Bos, twee jongens die hun ouders en huis verliezen bij een brand, actievoerende thuiszorgers van Sensire, de druilerige zomer, diverse sporters in actie… Een kleine greep uit de dertig foto’s die de vakjury nomineerde voor de tentoonstelling GeldersNieuwsFoto 2013. De foto’s tonen Gelderse (nieuws)feiten en opmerkelijke of bijzondere gebeurtenissen die in 2013 werden vastgelegd èn gepubliceerd in de media.

Ook deze editie laat beelden in diverse genres en categorieën zien: algemeen nieuws, sport, natuur, kunst en cultuur, human interest en portretten. Voor de tweede keer in de geschiedenis van GNF kregen fotografen van regionale en landelijke media de mogelijkheid een journalistieke reportage/serie over een Gelders (nieuws)onderwerp in te leveren. Dit leverde bijna 500 foto’s op die door 47 fotografen werden ingestuurd.

De prijsuitreiking van de vakjury, kinderjury en publieksjury vond plaats op 25 maart in het Provinciehuis te Arnhem. Juryvoorzitter Jan Terlouw en Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland, overhandigden de prijzen.

GeldersNieuwsFoto is een samenwerkingsproject van de regionale dagbladen de Stentor en de Gelderlander, de provincie Gelderland, Stichting Foto 21 in Bredevoort en CODA te Apeldoorn.

Winnaar vakjury

Broer van den Boom heeft de beste Gelderse nieuwsfoto van 2013 gemaakt. De fotograaf won met de foto van de uitvaart van Theo Bos, oud-speler en trainer van Vitesse. De foto werd ook eerste in de categorie Algemeen Nieuws