CODA ApeldoornMuseumArchief2014 Eindeloos hetzelfde en geen ogenblik gelijk

Eindeloos hetzelfde en geen ogenblik gelijk

Installaties van Lam de Wolf

07.11.2014 t/m 18.01.2015

Eindeloos hetzelfde en geen ogenblik gelijk

Deze tentoonstelling verzamelt een aantal installaties en monumentale werken van beeldend kunstenaar Lam de Wolf waarbij het spel van lijnen en kleuren en de betekenis van woorden centraal staan.

In het werk van Lam de Wolf dansen de woorden, bewegen de kleuren en praat het materiaal. Ze speelt niet alleen met syntaxis, woordbetekenis, kleuren, patronen en lichtval maar ook met waarneming, het mentale lexicon en de manier waarop het brein woorden en taal verwerkt. Associatie, repetitie en woordvervorming maken haar werk niet alleen tot ruimtelijke werken maar ook tot moderne poëzie. Het autonome werk van Lam de Wolf betreft vaak grote wandinstallaties die geconstrueerd zijn op een grid van spelden. De gebruikte harde of zachte stoffen vormen gezamenlijk een gelaagde en dynamische structuur.

Hoofdzaken (detail)

De fascinatie van Lam de Wolf (1949) voor taal, woorden en semantiek wordt gereflecteerd in welhaast al haar recente werk. De Lijnwoorden zijn daar een goed voorbeeld van. Op de wand maakt zij woordblokken door het gekozen woord te herhalen tot er een perfecte vorm ontstaat.

Het werk van Lam de Wolf is krachtig en overtuigend. Het monumentale maar tegelijkertijd ook het detail, de kleuren en de nauwkeurigheid spreken aan terwijl haar inspiratiebronnen vaak even zo interessant zijn.

Meer informatie over Lam de Wolf en haar werk (pdf)

Lam de Wolf
Lam de Wolf
Delen via:
Zoek in collecties