English
English

Broken memories, precarious links

Halssieraad Tota Reciclados
Foto: Damian Wasser

Geassembleerde sieraden van Tota Reciclados     

21.09.2014 t/m 25.01.2015


Fragmenten van oude sieraden en gebruiksvoorwerpen, stukjes stof, foto’s, afbeeldingen en andere memorabilia; ze liggen vaak ongebruikt en zelden bekeken in een keukenla, slaapkamerkastje of in een doos op zolder. Toch worden ze niet weggegooid. Ze vertellen tenslotte persoonlijke verhalen of vertegenwoordigen waardevolle herinneringen.

Tijdens hun verblijf in Amsterdam nodigde Tota Reciclados – gevormd door de Argentijnse ontwerpers Valeria Hasse en Marcela Muñiz – buurtgenoten, kunstenaars en studenten uit dit soort objecten en materialen in te leveren en de bijbehorende verhalen te vertellen. De ingeleverde materialen zijn verwerkt in sieraden die gezamenlijk een collectie vormen. Uiteindelijk krijgt de 'donateur' zijn of haar nieuwe stuk terug, vermengd met andere hergebruikte materialen.

Als afsluiting van dit project wordt de collectie in deze tentoonstelling in CODA Museum getoond.

Uitgebreidere informatie over dit project en Tota Reciclados (pdf)

Broche Tota Reciclados
Foto's: Damian Wasser
Halssieraad Tota Reciclados
Halssieraad Tota Reciclados
Valerie Hasse en Marcela Muniz
Valerie Hasse en Marcela Muniz

Tota Reciclados

Het Argentijnse Tota Reciclados wordt gevormd door ontwerpers Valeria Hasse (1963) en Marcela Muñiz (1959).  Hasse en Muñiz zijn gevestigd in Buenos Aires maar reizen met hun projecten en workshops heel de wereld over. Hun werk is opgenomen in een aantal privécollecties en in de collectie van het National Museum of Art, Architecture and Design in Oslo, Noorwegen.

Tota Reciclados werd in 2013 door de Françoise van den Bosch Stichting geselecteerd als Artists in Residence. Tijdens dit verblijf bij Studio Rian de Jong in Amsterdam gaven zij invulling aan Broken memories, precarious links en ontstond een nieuwe collectie sieraden met een eigen verhaal dat gevormd wordt door oude materialen en bestaande verhalen en herinneringen.

Delen via:
Zoek in collecties