English

CODA Paper Art 2013

Beeldende kunst en sieraden van en op papier

06.07 t/m 27.10.2013

Papier is een fantastisch materiaal dat gedurende de afgelopen eeuwen vele kunstenaars heeft geïnspireerd. Ook hedendaagse kunstenaars gebruiken volop papier en karton om hun ideeën vorm te geven. De populariteit van deze materialen heeft zich bovendien de laatste jaren sterk uitgebreid onder vormgevers van meubels en sieraden.

Van 7 juli tot en met 27 oktober toont CODA Museum het recente werk van 39 kunstenaars en vormgevers hoogtepunten in de papierkunst.

De mogelijkheden van papier lijken onbeperkt: van traditionele beeldende kunst tot mode en van sieraden tot nieuwe toepassingen in de designindustrie. Dit is ook één van de belangrijkste kenmerken van de huidige generatie beeldend kunstenaars en vormgevers die zich niet beperken zich tot één discipline of materiaal.

De tentoonstelling CODA Paper Art laat een dwarsdoorsnede zien van de
mogelijkheden van het werken met papier: objecten waarbij de unieke eigenschappen van papier als uitgangspunt worden gebruikt of waarbij papier juist als beelddrager wordt toegepast. De kunstenaars in de tentoonstelling introduceren ons in hun gedachtewereld met inspirerende en verrassende werken.

De kunstenaars die onderdeel uitmaken van CODA Paper Art zijn niet alleen papierkunstenaars in strikte of absolute zin. Ook beeldend kunstenaars en sieraadontwerpers die incidenteel of eenmalig met papier werken opgenomen in de tentoonstelling.

• De tentoonstelling mag op veel belangstelling rekenen van de media. Lees meer

Li Hongbo
Mia Wen Hsuan Liu

Het hergebruik van papier en karton gaat regelmatig gepaard met de ontwikkeling van nieuwe technieken. Een uniek voorbeeld is KrantHout van ontwerplabel Vij5 en Mieke Meijer. KrantHout is een materiaal dat krantenpapier weer hout laat worden. De basis is restmateriaal van het Eindhovens Dagblad dat via diverse processen verwerkt wordt tot een hard, houtachtig materiaal dat veel overeenkomsten heeft met massief hout en ook als zodanig gebruikt en bewerkt kan worden. Resultaten zijn meubelcollecties en het interieur van een Peugeot.

Exposerend beeldend kunstenaars

Clemens Behr, Aldo van den Broek, Natasha Bowdoin, Claire Brewster, Peter Callesen, Uitgeverij Eloisa Cartonera, Movana Chen, Caterina Crepax, Dylan Graham, Maria Ikonomopoulou, Li Hongbo, Mia Wen Hsuan Liu, Couzijn van Leeuwen, Alicia Martín, Andrea Mastrovito, Studio Jo Meesters, Regula Maria Muller, Ontwerplabel Vij5, Wendy Plomp, Bronia Sawyer, Dieuwke Spaans, Jill Sylvia, Rob Voerman, Anouk Vogel.

Exposerend sieraadontwerpers  

Attai Chen, Ana Hagopian, Lydia Hirte, Mari Ishikawa-Vetter, Tia Kramer, Nel Linssen, Hannah van Lith, Jorge Manilla Navarrete, Alix Manon, Maureen Ngoc, Shari Pierce, Mette Saabye, Flóra Vági, Nhat Vu Dang, Bronia Sawyer en Tatiana Warenichova.

Meer informatie over de kunstenaars.

Wendy Plomp
Peter Callesen
Maureen Ngoc

Adres en routebeschrijving                   Openingstijden                Tarieven

 

 

Delen via:
Zoek in collecties