CODA ApeldoornBibliotheek Taalhuis Apeldoorn
Taalhuis Apeldoorn

Taalhuis Apeldoorn

Bij het Taalhuis Apeldoorn helpen we mensen om beter te lezen en te schrijven. Dat is belangrijk. Of je nu hier geboren bent, of uit een ander land komt. Want als je goed kunt lezen en schrijven, heb je meer kans op een gezond en gelukkig leven. We helpen op verschillende manieren:

  • we geven trainingen;
  • we geven adviezen;
  • we organiseren activiteiten;
  • en we leiden vrijwilligers op tot taalcoach.

Taalhuis Apeldoorn vind je in CODA Centrale Bibliotheek

Je vindt het Taalhuis in CODA Centrale Bibliotheek, op de begane grond. Daar ben je altijd welkom voor informatie of hulp. Ook hebben we er veel materiaal om (beter) Nederlands te leren. Je vindt er boeken om te oefenen met lezen op alle niveaus, lesboeken, boeken met extra grote letters, informatieve boeken zonder moeilijke woorden en luisterboeken.

… en in de buurt

Het Taalhuis werkt ook veel samen met andere organisaties. We hebben een goed overzicht van het hele aanbod aan taalhulp in Apeldoorn. Benieuwd waar je het beste terecht kunt? Vraag het ons dan gerust. We helpen je graag op weg.

Adres:         Vosselmanstraat 299, Apeldoorn (in CODA Centrale Bibliotheek, op de begane grond)
Telefoon:     055-5268561
E-mail:         taalhuis@coda-apeldoorn.nl
Spreekuur:  maandagmorgen 10.00-12.00 uur

Welkom in CODA

CODA organiseert rondleidingen speciaal voor nieuwkomers die onder begeleiding in CODA Museum niet alleen naar kunst kijken, maar ook de Nederlandse taal kunnen oefenen. Lees meer over Welkom in CODA.

Lessen op alle niveaus

Bij het Taalhuis kun je na de zomer weer terecht voor hulp bij alles wat met Nederlands spreken, lezen en schrijven te maken heeft. Dat doen we op verschillende manieren:

  • we geven taallessen in groepjes met een taalcoach of één-op-één met een taalmaatje;
  • we helpen je als je vlak voor het inburgeringsexamen zit met oefenen in een speciaal groepje;
  • we geven je graag advies over waar je Nederlands kunt leren in Apeldoorn en omgeving;
  • we organiseren rondleidingen in de bibliotheek, waarna je een jaar lang gratis (studie)boeken kunt lenen;
  • we hebben een uitgebreide collectie studieboeken voor mensen die moeite hebben met lezen en mensen die Nederlands als tweede taal leren;
  • en we leiden taalvrijwilligers op.

Wat, waar, voor wie?

Vanaf 21 augustus worden er lessen op verschillende locaties gegeven. Er zijn lessen voor mensen van alle taalniveaus en lessen voor mensen van wie Nederlands niet de moedertaal is. Wil je je aanmelden voor lessen? Wil je weten op welk niveau jij les kunt krijgen? Of waar de lessen zijn? Kom dan langs op het Taalspreekuur, dat is iedere maandag van 10.00 tot 12.00 uur in CODA Bibliotheek.

Delen via:
Zoek in collecties