CODA ApeldoornEducatie Schoolabonnement

Schoolabonnement CODA Bibliotheek

Net als veel leerkrachten vindt CODA het belangrijk om het leesplezier en de leesvaardigheid van kinderen te vergroten. Daarom bieden wij scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen een gratis schoolabonnement aan. Met dit abonnement kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met boeken, kunst en erfgoed.

Voordelen gratis schoolabonnement

  • Onbeperkt de nieuwste en beste boeken lenen
  • 35 boeken per groep per keer lenen (dezelfde of verschillende boeken)
  • Gebruikmaken van deskundig advies van ons team Educatie
  • Kosteloos een groepsbezoek brengen aan CODA Bibliotheek

Gebruik schoolabonnement

Alle groepen binnen een school kunnen een schoolabonnement afsluiten, maar dit kan ook per groep afzonderlijk. Wij vragen een school om zes keer per jaar een bezoek te brengen aan CODA Bibliotheek, Museum of Archief. Dat kan door de leerkracht, enkele leerlingen, een groep of meerdere groepen. Sluit een enkele groep zich aan, dan is minder dan zes keer per jaar natuurlijk ook prima.

Elk kind toegang tot CODA

Circa 70% van de kinderen in Apeldoorn is al lid van CODA. Graag bereiken wij ook kinderen die nog geen lid zijn, zodat ook zij hun horizon kunnen verbreden. Bij een schoolabonnement ontvangt daarom elk kind dat nog geen CODA lid is een gratis CODA pas. Mochten ouders of verzorgers hier bezwaar tegen hebben, dan maken wij voor die kinderen een uitzondering.

Educatief programma

Bij CODA kunt u ook terecht voor uiteenlopende kindertentoonstellingen en tal van educatieve projecten, over onder andere Apeldoorn en omgeving. Bekijk ons volledige educatieve programma.

Interesse of vragen?

Heeft u interesse, vragen of wilt u meer informatie over ons aanbod aan scholen? Bel dan ons team Educatie op (055) 526 8539 of mail naar onderwijs@coda-apeldoorn.nl. Graag bekijken wij samen met u de wensen en mogelijkheden!

Lenen? Zo werkt het

Lenen

Op de groepspas kan een leerkracht 35 boeken lenen. Bij het uitlenen kunt u een bon printen van alle boeken die u leent.

Hoe lang kunt u de boeken lenen?

U mag de geleende boeken maximaal 12 weken in uw bezit hebben. Heeft u ze voor het verstrijken van de uitleentermijn niet meer nodig? Lever de boeken dan vast in. Op die manier kunnen we ook andere scholen en kinderen blij maken met de CODA collectie.

De uitleentermijn verstrijkt

Belangrijk is om vóór het verstrijken van de uitleentermijn de boeken in te leveren. U kunt de boeken niet verlengen. Houd ook rekening met schoolvakanties. Verloopt de uitleentermijn tijdens de vakantie? Lever de boeken dan vóór aanvang van de (zomer)vakantie in.

Attenderingen en herinnering per mail

Om te voorkomen dat de boeken te laat worden ingeleverd ontvangt u 7 dagen en 4 dagen voor het verstrijken van de uitleentermijn geautomatiseerd een bericht. Dit bericht wordt verzonden naar het mailadres van de school. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat deze mail wordt doorgestuurd naar de betreffende leerkracht of groepspashouder.

Te laat met inleveren

U ontvangt 6 dagen na het verstrijken van de uitleentermijn een herinneringsmail. U heeft nog een week de tijd tot CODA contact opneemt voor transport à 50 euro per groepspas, u kunt de boekendan niet meer zelf retourneren. Dit geldt uiteraard alleen voor de boeken van de pas waarvan de uitleentermijn verstreken is. U betaalt dus geen bedrag per boek per week zoals reguliere bibliotheekleden.

Indien we u niet kunnen bereiken voor een transportafspraak vanwege een schoolvakantie, of als er na transport nog boeken ontbreken, ontvangt u een factuur ter hoogte van de vervangingswaarde van de boeken die niet tijdig zijn ingeleverd.

Delen via:
Zoek in collecties