Ontdek CODA FabLab

CODA FabLab

CODA FabLab werd eind 2014 geopend en biedt een brede doelgroep de gelegenheid op laagdrempelige wijze kennis te maken met moderne, innovatieve technieken als 3D printing en lasercutting.

Ontdek CODA FabLab

Leerlingen maken kennis met nieuwe technieken zoals 3D printen en lasersnijden en doen mee aan een interactieve quiz over materialen en technieken die ze in CODA FabLab tegenkomen. Ook gaan ze brainstormen en fantaseren over de mogelijkheden van de nieuwe technologische ontwikkelingen: wat zou je met deze technieken kunnen doen? Na een demonstratie kunnen leerlingen de moderne machines ontdekken en zelf op een van de machines een klein ontwerp maken.

De Derde Dimensie

Tijdens deze interactieve les verdiepen leerlingen zich in het verschil tussen 2D en 3D vormen en leren ze verschillende geometrische vormen benoemen en herkennen. Vanuit deze vormen leren ze vervolgens driedimensionaal te denken en ontwerpen ze een 3D model. Ook leren ze constructies te ontwerpen met de 3D printpen waarmee ze uiteindelijk klassikaal aan een gezamenlijk sculptuur gaan werken. Aansluitend leren zij de 3D printer kennen en ontdekken ze de mogelijkheden van deze techniek.

3D-printer in CODA FabLab
Delen via:
Zoek in collecties