CODA ApeldoornEducatie Open Monumenten Klassendagen

Open Monumenten Klassendagen

Open Monumenten Klassendagen

Met je klas op onderzoek bij een monument in Apeldoorn:
de Open Monumenten Klassendagen zijn dit jaar vernieuwd!

Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar weer de Open Monumenten Klassendag rond de Open Monumentendagen georganiseerd. Dit jaar is voor een geheel nieuwe aanpak gekozen waarbij deze Klassendag niet op één dag, maar verspreid over drie dagen gehouden wordt: woensdag 6, donderdag 7 én vrijdag 8 september. Natuurlijk hopen wij met deze extra dagen nóg meer scholen en leerlingen bij één van de bijzondere monumenten te mogen verwelkomen. 

Het aanbod is specifiek ontwikkeld bij de deelnemende monumenten in Apeldoorn en omgeving:
Zo gaan leerlingen zélf onderzoek doen naar het monument, waarbij aardrijkskundige, rekenkundige, geschiedkundige en creatieve vaardigheden samenkomen.
Er is een voorbereidende les op school.
Er is een vervolgles op locatie. Met behulp van speciale posters kunnen de uitkomsten van het onderzoek niet alleen in de klas gepresenteerd worden, maar ook bij het monument zelf! De leerlingen worden zelf de rondleiders.
Met het MonuMuseum dat op school wordt ingericht, komt iedereen meer te weten over dat ene monument om de hoek – ons erfgoed!

Wilt u met uw school of klas meedoen aan de Open Monumenten Klassendag op één van de genoemde data, neem van vóór 19 mei contact op met onze afdeling Educatie; zij sturen u graag het aanmeldformulier toe. Voor eventuele vragen kunt u contact met ons opnemen via 055-5268400. 

Graag tot ziens bij de Open Monumenten Klassendag in september!

Delen via:
Zoek in collecties