CODA ApeldoornEducatie Nederland Leest

Nederland Leest Junior

Nederland Leest Junior heeft dit jaar als thema: Robotica. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Op de website van Nederland Leest vindt u meer informatie.

Na het grote succes van vorig jaar staat tijdens de juniorcampagne van Nederland Leest 2017 de spannende pageturner Cyberboy van Tanja de Jonge centraal.

Boek Cyberboy staat centraal

In Cyberboy, dit jaar genomineerd voor de Jonge Jury, speelt robotica een belangrijke rol. Kevin zag zijn beste vriend Bjorn voor het laatst in het ziekenhuis, hersendood. Maar twee jaar later komt Bjorn ineens Kevins klas binnen als nieuwe leerling. Zijn vriend is echter wel erg veranderd, het lijkt wel alsof hij geen eigen emoties heeft en de gezichtsuitdrukkingen van anderen imiteert. De spanning wordt door Tanja de Jonge in dit boek meesterlijk opgebouwd richting een verrassende ontknoping. Wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine? Dat maakt het boek ook psychologisch interessant. Deze titel is geschikt voor kinderen van 10-14 jaar (groep 7 en 8 en klas 1 en 2 van het VMBO).

Voor beide groepen wordt lesmateriaal ontwikkeld dat aanhaakt bij de nieuwe interactieve elementen van Nederland Leest. Naast deze kerntitel verschijnt er een gevarieerde leeslijst die past bij het thema. Het (thuis) lezen van en met elkaar praten over het boek biedt vele kansen voor verdieping van het leesonderwijs.

VERLENGD! Bestellen uiterlijk 18 juni 2017

Nederland Leest Junior pakketten zijn te bestellen tot en met 18 juni 2017. Het pakket bestaat uit 32 exemplaren van Cyberboy, een lesbrief en een affiche voor in de klas. Kosten per pakket van 32 exemplaren: € 18,50 (excl. BTW, tarief laag). CODA zorgt ervoor dat de boeken voor 1 november 2017 bij u op school afgeleverd worden. De rekening wordt dan via e-mail verstuurd.


Bestellingen kunt u tot en met 18 juni doorgeven via educatie@coda-apeldoorn.nl o.v.v ‘Nederland Leest Junior 2017’. Vermeld ook het afleveradres voor de pakketten en het mailadres voor verzending van de rekening.

Delen via:
Zoek in collecties