CODA FabLab

Als je het kunt voorstellen, kun je het maken in CODA FabLab! Met moderne apparatuur zoals 3D printers en lasersnijders kun je bijna alles maken dat je maar kunt bedenken. Bovendien leer je tijdens onze CoderDojo workshops hoe je zelf kunt programmeren.

CODA FabLab (Fabrication Laboratory) maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van 360 FabLabs waarvan er ruim 30 in Nederland gevestigd zijn. Het FabLab is de ideale leeromgeving voor jong en oud waar kunst en techniek samenkomen. De kracht zit niet alleen in de moderne techniek, maar vooral in het delen van kennis. Lees het FabCharter van FabLab BeNeLux.

Openingstijden

Elke woensdag ben je tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom in CODA FabLab; eventuele vragen beantwoorden we dan graag.

Workshops

Wil je aan de slag in CODA FabLab? Bekijk het activiteitenaanbod voor kinderen en volwassenen.

CODA FabLab Stempelkaart

Wil je jouw ontwerp in 3D laten printen of wil je een eigen ontwerp met de lasersnijder in CODA FabLab maken? Koop dan nu de CODA FAbLab Stempelkaart waarmee je jouw print of ontwerp tijdens de Snuffelmiddag in CODA FabLab kunt laten maken. De stempelkaart

  • is te koop in CODA Centrale Bibliotheek en kost € 10,00
  • geeft recht op zes keer een print (max 30 minuten) of ontwerp (max. 10 centimeter) in CODA FabLab
  • kan tijdens de Snuffelmiddagen (woensdagmiddag) en de LEGO bouwmiddagen in CODA FabLab gebruikt worden.
  • Grotere prints of ontwerpen kunnen in overleg met een medewerker van CODA FabLab tegen betaling van meerdere stempels gemaakt worden
  • is één jaar geldig.
CODA FabLab

Meer over 3D printen

3D printen is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Van een kledingstuk, huis tot een gouden sieraad. Objecten kun je met veel verschillende materialen printen, zo wordt er onder andere al met plastic, klei, metaal, rubber, chocolade, huid en cement geprint. Ook hele complexe vormen kunnen geprint worden met een 3D printer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Steeds meer kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D printers om bijzondere objecten te maken. Ook in het bedrijfsleven en in de zorg is deze techniek populair: zo worden er huizen geprint en protheses met 3D printers gemaakt door artsen.

Wist je dat…

3D-printen bestaat al meer dan 30 jaar! Hoewel de techniek al een lange tijd bestaat is het de laatste jaren veel bekender geworden. Dit komt omdat de techniek betaalbaarder is geworden en de kwaliteit van de machines steeds verder vooruit gaat. Daarnaast is het tegenwoordig ook eenvoudiger om een eigen 3D ontwerp te maken.

 

 

Delen via:
Zoek in collecties