Muziek lenen en beluisteren met uw bibliotheekabonnement

CODA Bibliotheek is op 16 september 2013 gestopt met de uitleen van cd’s. Het downloaden van muziek is steeds populairder geworden. Uitlenen van cd’s is hierdoor niet rendabel meer.

Dit wil echter niet zeggen dat u als CODA Bibliotheeklid helemaal geen muziek meer kunt lenen en/of beluisteren:

CD’s lenen via de Centrale Discotheek Rotterdam
Leden van CODA Bibliotheek kunnen natuurlijk nog steeds lenen bij de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR). Via de catalogus van de Centrale Discotheek Rotterdam kunt u lenen uit een collectie van meer dan 300.000 cd’s, zo'n 10.000 muziekdvd’s en 300.000 lp’s.
Zodra uw aanvraag klaarstaat in de reserveringenkast van CODA Centrale Bibliotheek, ontvangt u een e-mail.
Aanvragen via MuziekWeb kost € 3,50 voor een enkele cd (1 schijf) en € 4,75 voor een titel van 2 of meer cd's (schijven). De leentermijn is 2 weken. Voor een muziekdvd betaalt u € 5,- (leentermijn 1 week).
www.muziekweb.nl

Thuis gratis muziek luisteren via eMuziek

eMuziek is de site van bibliotheek.nl en Muziekweb waarmee bibliotheekleden naar muziek kunnen luisteren. eMuziek is bedoeld als gids om muziek te ontdekken. Op eMuziek.nl kunt u naast het luisteren veel informatie over muziek vinden. Het aanbod op eMuziek is van platenlabels die toestemming hebben gegeven hun muziek digitaal beschikbaar te stellen. Bibliotheek.nl en Muziekweb proberen regelmatig nieuwe labels aan het aanbod toe te voegen.

U kunt inloggen met het nummer van uw CODA Bibliotheekpas en uw pincode. De pincode is standaard uw geboortedag en -maand (ddmm) (bijv.: 3 mei 1964 = 0305), tenzij u zelf uw pincode heeft gewijzigd. Vervolgens komt u in het scherm ‘Invullen lenergegevens’. Vink hier de optie ‘Schakel automatisch inloggen in’ aan en klik op ‘opslaan’. Na het accepteren van de voorwaarden kunt u vervolgens gebruik maken van eMuziek. eMuziek werkt niet op tablets of mobiele apparaten.
www.emuziek.nl

Gratis muziek luisteren in de bibliotheek via Muziekwebluister

Met Muziekwebluister biedt CODA Centrale Bibliotheek de mogelijkheid om 4,5 miljoen nummers in de bibliotheek (geen thuisgebruik) te beluisteren. Muziekwebluister is de streaming muziekdienst van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR). De hele cd-collectie van de CDR, meer dan 450.000 cd’s, dus meer dan 4,5 miljoen nummers zijn via deze dienst te beluisteren!
Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en diverse genres. Ook zijn de nieuwste releases te vinden en nieuwe muziekstijlen te ontdekken.
Verder bevat de dienst een muziekadviessysteem en kunnen persoonlijke afspeellijsten gemaakt worden

Bladmuziek

Werk van componisten van klassieke muziek, boeken met popsongs, bladmuziek van musicalliedjes, kinderliedjes, jazzmuziek en folksongs: CODA Centrale Bibliotheek heeft voor zowel amateurs als beroepsmusici een collectie bladmuziek van maar liefst 7000 banden. De collectie bladmuziek van CODA is te vinden op de eerste verdieping van CODA Centrale Bibliotheek.

Voor deskundige begeleiding is elke eerste woensdag van de maand (14.00 - 16.00 uur) en elke derde zaterdag van de maand (10.00 - 12.00 uur) een muziekdocent van SPMA aanwezig.

Zoek in collecties