Familiegeschiedenis

Er kunnen diverse redenen zijn om op zoek te gaan naar de geschiedenis van uw familie, bijvoorbeeld nieuwsgierigheid naar de herkomst van uw familie en de familienaam of het achterhalen van de waarheid over bepaalde verhalen die in uw familie de ronde doen. De vraag die dan al gauw rijst is hoe te beginnen met het onderzoek. Als uw familie uit de gemeente Apeldoorn afkomstig is of er enige tijd gewoond heeft, kunt u de nodige gegevens vinden bij CODA Archief en Kenniscentrum.

Met ingang van april 2014 is het Apeldoorns bevolkingsregister 1829 - 1939 online raadpleegbaar. U kunt hier zoeken naar achternamen en voornamen, binnen bepaalde periodes en aan de hand van geboorteplaatsen. Van de gevonden resultaten kunt u vervolgens een scan oproepen.

De burgerlijke stand kunt u doorzoeken op de website WieWasWie.nl.

In de CODA Zoekwijzer voor stamboomonderzoek vindt u uitgebreide informatie over de genealogische bronnen die bij CODA Archief aanwezig zijn, tevens bevat de zoekwijzer tips over hoe u uw onderzoek stap voor stap kunt opzetten. 

De genealogische bronnen zijn bij CODA Archief en Kenniscentrum in te zien op microfiche. Een microfiche is transparant fotografisch materiaal waarop in sterk verkleinde vorm informatie is afgedrukt. In het Kenniscentrum staan leesapparaten waarmee de tekst vergroot op een scherm te zien is. Vanaf een microfiche kan gelijk een afdruk worden gemaakt. Voor het maken van afdrukken gelden deze tarieven.

Op zoek naar uw voorouders? Weet u niet hoe te beginnen met stamboomonderzoek? Of bent u vastgelopen in uw zoektocht? Voor deze en andere genealogische vragen kunt u elke eerste donderdag van de maand tussen 14.00 - 15.00 uur  terecht bij het gratis genealogisch spreekuur van CODA Archief in CODA Kenniscentrum.

Op donderdag 4 december organiseert CODA Archief het genealogisch spreekuur in samenwerking met de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Apeldoorn e.o. en HCC!genealogie afdeling Apeldoorn. Lees meer

Zoek in collecties