Welkom bij CODA Archief

CODA Archief is het historisch documentatiecentrum van de stad Apeldoorn. CODA vervult de functie van gemeentearchief en bewaart ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal.

De archieven die CODA bewaart zijn van de stedelijke overheid en van particuliere instellingen, verenigingen en bedrijven die iets met Apeldoorn te maken hebben. De ruim 350 archieven maken we toegankelijk zodat iedereen de documenten kan raadplegen.
 
Bekijk uw omgeving in Apeldoorn in Beeld
Zoek naar uw Familiegeschiedenis
Schatgraaf in de Apeldoornse Archieven
Zoek naar Bouwvergunningen
Ontdek het Geheugen van Apeldoorn
Speel de HizzQuiz

Heeft u een waardevol Apeldoorns object of archief uit Apeldoorn? Neem dan contact op met CODA.

Winkelcentrum Mercatorplein 1966
Winkelcentrum Mercatorplein 1966

Breng samen met CODA Archief de wijk Kerschoten in beeld

“Het is moeilijk voor te stellen, maar in de beginjaren krioelde het hier van de kinderen”, vertelde een oudere bewoonster van Kerschoten onlangs. En juist die alledaagse foto’s blijven helaas veelal buiten beeld.

Voor Kerschoten is veel aandacht nu de wijk is aangewezen als wederopbouwgebied van nationaal belang. Daarom doet CODA Archief nu in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de gemeente een poging om de fotocollectie uit te breiden. Lees meer

CODA en Het Gelders Archief gaan intensief samenwerken

CODA in Apeldoorn en Het Gelders Archief tekenden op 19 juni 2014 een intentieverklaring. Deze verklaring is de eerste aanzet tot een vergaande samenwerking die zal leiden tot een grotere effectiviteit en kwantitatief en kwalitatief betere producten en diensten voor de gebruiker van archiefinformatie. Het gezamenlijk werken aan een toekomstbestendige visie en missie voor het archief en erfgoed is voortdurend onderwerp van deze samenwerking.

Lees verder

Zoek in collecties