Welkom bij CODA Archief

CODA Archief is het historisch documentatiecentrum van de stad Apeldoorn. CODA vervult de functie van gemeentearchief en bewaart ruim vijf kilometer aan archieven en vele meters beeldmateriaal.

De archieven die CODA bewaart zijn van de stedelijke overheid en van particuliere instellingen, verenigingen en bedrijven die iets met Apeldoorn te maken hebben. De ruim 350 archieven maken we toegankelijk zodat iedereen de documenten kan raadplegen.
 
Bekijk uw omgeving in Apeldoorn in Beeld
Zoek naar uw Familiegeschiedenis
Schatgraaf in de Apeldoornse Archieven
Zoek naar Bouwvergunningen
Ontdek het Geheugen van Apeldoorn
Speel de HizzQuiz

Heeft u een waardevol Apeldoorns object of archief uit Apeldoorn? Neem dan contact op met CODA.

Expositie Apeldoornse binnenstadgevels

t/m 28.08.14

In de etalage van het Kenniscentrum is momenteel de expositie Apeldoornse binnenstadgevels te bewonderen. Deze expositie bestaat uit elf grote panelen. In het Kenniscentrum is de tentoonstelling uitgebreid met meer historische foto’s, bouwtekeningen en informatie.

CODA en Het Gelders Archief gaan intensief samenwerken

CODA in Apeldoorn en Het Gelders Archief tekenden op 19 juni 2014 een intentieverklaring. Deze verklaring is de eerste aanzet tot een vergaande samenwerking die zal leiden tot een grotere effectiviteit en kwantitatief en kwalitatief betere producten en diensten voor de gebruiker van archiefinformatie. Het gezamenlijk werken aan een toekomstbestendige visie en missie voor het archief en erfgoed is voortdurend onderwerp van deze samenwerking.

Lees verder

Zoek in collecties