De CODA Collecties

CODA Bibliotheek heeft voor kinderen, jongeren en ouderen, lezers en luisteraars, studenten en hobbyisten een zeer veelzijdige collectie boeken en andere materialen ter beschikking. Voor uw plezier, ter verdieping of ter informatie.

CODA Archief beschikt over ruim 280 verschillende archieven van de gemeente, talloze bedrijven, verenigingen, kerkgenootschappen en families.
CODA beheert de archieven van verschillende sieraadontwerpers. Op de website staan digitale presentaties van de archieven van Onno Boekhoudt, Chris Steenbergen en Nicolaas Thuys. De inventarissen van deze archieven zijn te vinden via het zoeksysteem van de Apeldoornse archieven.

Het verzamelbeleid van CODA Museum richt zich nadrukkelijk op de historie van Apeldoorn en op hedendaagse beeldende kunst. Kernwoorden voor kunstcollectievorming in de toekomst zijn: werken op en van papier, hedendaagse sieraadontwerpen en kunstenaarsboeken. CODA Museum behoort met de sieradencollectie tot de top vijf van Nederland. Deze collectie wordt in wisselende vitrine-exposities getoond. In zijn hoedanigheid van historisch museum richt CODA Museum zich, in nauwe samenwerking met CODA Archief, op de geschiedenis van Apeldoorn en de Veluwe.

Delen via:
Zoek in collecties