CODA ApeldoornCODA Europees Informatiecentrum

Informatiepunt Europa in CODA

Vanaf 2013 maakt CODA onderdeel uit van het Europe Direct Informatienetwerk (EDIC’s). Dit netwerk, verspreid over de hele Europese Unie, biedt de burger informatie over de instellingen, de wetgeving, het beleid en de programma's van de Europese Unie. EDIC Apeldoorn organiseert en ondersteunt jaarlijks diverse bijeenkomsten en debatten over Europese thema’s.

Het informatiepunt is te vinden op de eerste verdieping van de CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299. Telefonisch is EDIC bereikbaar op 055-5268450, en via e-mail op europa@coda-apeldoorn.nl.

Enquête dienstverlening Europe Direct

Heeft u onlangs gebruik gemaakt van Europe Direct? Dan willen we graag uw mening horen! Wij zouden het dan ook op prijs stellen als u de (korte) online enquête wilt invullen. Deze enquête is anoniem.

Reizen in Europa 2015-16
Europese Unie – Feiten en cijfers
Het Europees bankentoezicht krijgt vorm
Natura 2000

Nieuwe publicaties over Europa bij CODA

Het EDIC beschikt in het informatiecentrum bij CODA over een grote verscheidenheid gratis informatiemateriaal. Door de verbintenis met CODA bevindt zich in het informatiecentrum ook een mooie collectie boeken over de EU. Recent zijn er een viertal titels toegevoegd:

  • Reizen in Europa 2015-16: kan ik overal een beroep doen op de gezondheidszorg? Mag ik mijn kat of hond meenemen op reis? Is mijn rijbewijs overal geldig? Het antwoord op deze en veel andere praktische vragen over reizen in Europa vindt u in de folder Reizen in Europa 2015-16. Deze folder is gratis af te halen bij het informatiecentrum in CODA Centrale Bibliotheek.
  • Europese Unie – Feiten en cijfers. Brochure met praktische informatie over alle bij de EU aangesloten landen. Gratis.
  • Het Europees bankentoezicht krijgt vorm. De Europese Rekenkamer brengt voortdurend rapporten uit over de voortgang van diverse Europese programma’s. Deze speciale uitgave geeft een onthullend beeld van de reactie van de Europese Commissie op de financiële crisis. De rapporten van de Europese Rekenkamer liggen ter inzage in het informatiecentrum.
  • Natura 2000 is het netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Dit aantrekkelijk vormgegeven tijdschrift volgt de ontwikkelingen en ligt ter inzage ligt in het informatiecentrum
Delen via:
Zoek in collecties