CODA ApeldoornCODA Europees Informatiecentrum

Informatiepunt Europa in CODA

Vanaf 2013 maakt CODA onderdeel uit van het Europe Direct Informatienetwerk (EDIC’s). Dit netwerk, verspreid over de hele Europese Unie, biedt de burger informatie over de instellingen, de wetgeving, het beleid en de programma's van de Europese Unie. EDIC Apeldoorn organiseert en ondersteunt jaarlijks diverse bijeenkomsten en debatten over Europese thema’s.

Het informatiepunt is te vinden op de eerste verdieping van de CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299. Telefonisch is EDIC bereikbaar op 055-5268450, en via e-mail op europa@coda-apeldoorn.nl.

Enquête dienstverlening Europe Direct

Heeft u onlangs gebruik gemaakt van Europe Direct? Dan willen we graag uw mening horen! Wij zouden het dan ook op prijs stellen als u de (korte) online enquête wilt invullen. Deze enquête is anoniem.

EDIC Paviljoen

Folders om mee te nemen

In het EDIC-paviljoen op de eerste verdieping van CODA vindt u een groot aantal folders over verschillende onderwerpen en voor verschillende doelgroepen. U kunt ze gratis meenemen. 

Eén wand van het paviljoen is gevuld met folders uit de serie Hoe werkt de Europese Unie: 34 delen, elk over een specifiek onderwerp. U kunt hierbij denken aan de onderwerpen Grenzen en veiligheid, Milieu  of een Digitale agenda voor Europa.

Recent is de titel Tien prioriteiten voor Europa toegevoegd. Een wisselende collectie van de folders staat in het paviljoen; alle brochures zijn ook te downloaden op europa.eu/pol. Hier staan alle beschikbare thema’s opgesomd. 

Bovendien is in het paviljoen vaak een hoekje ingericht met folders over een actueel thema. In de vakantieperiode was dat ‘Op reis in Europa’ en in de afgelopen maanden ‘Immigratie, asiel en hulpverlening’. Nu staan er folders die informatie geven bij het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie dat Nederland in de eerste helft van 2016 vervult. 

Andere voorbeelden van populaire folders om mee te nemen zijn:

Ontdek Europa: dit kleurrijke boekje neemt kinderen van 9 tot en met 12 jaar mee op een ontdekkingsreis door de boeiende geschiedenis van Europa en het ontstaan van de Europese Unie. 

Go Europe: deze brochure biedt jongeren heel veel informatie over school en studie, stages, uitwisselingen, vrijwilligerswerk en (vakantie)werk, wonen en reizen in Europa. 

Geografische kaart van Europa op A4-formaat.

Reizen in Europa 2015-2016: hierin worden allerlei praktische vragen beantwoord als: kan ik overal in Europa een beroep doen op de gezondheidszorg? Mag ik mijn kat of hond meenemen op reis? Is mijn rijbewijs overal geldig?

Regelmatig worden nieuwe brochures toegevoegd.  

Door de verbintenis met CODA bevindt zich in het EDIC paviljoen ook een mooie collectie boeken over de Europese Unie.

Delen via:
Zoek in collecties