CODA VR Lab

Op safari door de prehistorische natuur, een stadswandeling door de vooroorlogse binnenstad of op ontdekking door reeds verdwenen gebouwen. Virtual Reality laat de gebruiker andere tijden en plaatsen op levensechte wijze ontdekken.

CODA opende op maandag 27 februari als eerste bibliotheek in Nederland een Virtual Reality Lab. CODA is de plek waar je kennis maakt met nieuwe technieken.

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) is een door een computer gesimuleerde omgeving waar gebruikers worden ondergedompeld in een levensechte ervaring. De VR-bril sluit de gebruiker af van zijn werkelijke omgeving en de zintuigen zicht en gehoor worden geprikkeld.

Verschil tussen AR & VR

In Augmented Reality, afgekort AR kun je de echte wereld nog steeds zien. Er wordt als het ware een digitale laag toegevoegd aan de realiteit. Een voorbeeld hiervan is Pokémon Go, waarbij je met de camera van je telefoon een extra laag aan de omgeving toegevoegt. Er bestaan ook AR-brillen zoals de Microsoft Hololens. Met deze bril kun je AR ‘zien’ zonder smartphone of computer.

Bij Virtual Reality (VR) ben je afgesloten van de echte wereld om je heen. Een VR-bril is aangesloten op een smartphone of computer en reageert op bewegingen.

Wist je dat..

Virtual Reality al lang geleden is uitgevonden. Meneer Hugo Gernsback, een bekende Science Fiction uitgever en uitvinder, was erg geïnteresseerd in gadgets. Hij bedacht in 1963 de ‘televisiebril’. Deze bril is de voorloper van een Virtual Reality bril maar is nooit in productie gegaan omdat de technologie nog achterbleef.

Beleef VR in de herfstvakantie

In de herfstvakantie op maandag 16, dinsdag 17, donderdag 19 en vrijdag 20 oktober is er een speciaal CINEKID programma in CODA VR Lab! Nadat je De geheime club van Soepstad of The Invisible Boy hebt gezien speel je Pictionary in CODA VR Lab. Let goed op tijdens de film want verschillende onderwerpen komen terug in CODA VR Lab.

Wil je meedoen?

Kinderen vanaf 8 jaar krijgen met een filmkaartje voor De geheime club van Soepstad en/of The Invisible Boy van maandag 13 oktober t/m vrijdag 20 oktober gratis toegang tot dit speciale programma in CODA VR Lab. VR Film Pictionary kun je aansluitend op de film spelen op:

  • Maandag 16 & dinsdag 17 oktober 15.30-17:00 uur
    De geheime club van Soepstad 
  • Donderdag 19 & vrijdag 20 oktober 15.30-17:00
    The Invisible Boy

Let op! Er kan slechts een beperkt aantal deelnemers meedoen, dus vol = vol. Koop snel je kaartje via de website van Gigant

CODA VR Lab

Verken CODA VR Lab

VR Verkenningsmiddag

Woensdag van 15.00 uur tot 17.00 uur

Iedere woensdagmiddag kan iedereen vanaf 8 jaar kennismaken Virtual Reality in CODA VR Lab. Afhankelijk van de drukte wordt afgesproken hoe lang je de speciale brillen kunt proberen. De toegang is gratis.

Gametijd reserveren

Elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur

In CODA VR Lab kun je op zondag gratis gamen – het enige dat je hiervoor moet doen, is een tijd reserveren. Je kunt maximaal 30 minuten per middag gamen op een van de aangegeven tijden. Tot dan!

VR Gelukszoekers  

Woensdag 25 oktober van 15.00 tot 17.00 uur

In CODA VR Lab ontdek je plekken vol geluk uit onze geschiedenis. Of bezoek in VR die plekken op aarde waar je altijd al eens naar toe wilt. Waar je over droomt. Bekijk het volledige programma van de Maand van de geschiedenis.

Gamesheet CODA VR Lab

Wil je weten welke games je kunt spelen in CODA VR Lab? Download dan onze gamesheet.

CODA VR Lab
Delen via:
Zoek in collecties