CODA VR Lab


Op safari door de prehistorische natuur, een stadswandeling door de vooroorlogse binnenstad of op ontdekking door verdwenen gebouwen. Virtual Reality laat de gebruiker andere tijden en plaatsen op levensechte wijze ontdekken en beleven. CODA opende op 27 februari als eerste bibliotheek in Nederland een Virtual Reality Lab.

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) is een door een computer gesimuleerde omgeving waar gebruikers worden ondergedompeld in een levensechte ervaring. De VR-bril sluit de gebruiker af van zijn werkelijke omgeving, zintuigen zicht en gehoor worden geprikkeld. Met behulp van het VR Lab maken de bezoekers kennis met deze snel opkomende ontwikkeling. Zij leren hoe het is om met deze nieuwe techniek te werken en mee te denken aan nieuwe toepassingen.

Workshop Ontwerpen in VR

30 juni | 15.30 tot 17.00 uur | vanaf 8 tot 15 jaar

Ontdek wat je zelf kunt ontwerpen in een Virtual Reality omgeving. Met de applicatie CoSpaces leer je zelf een virtuele omgeving bouwen en leer je interactieve elementen toe te voegen. Aanmelden voor deze workshop kan via Eventbrite. De kosten à € 6,50 dienen vóór aanvang per pin betaald te worden bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek.

CoSpaces

Kom langs!

Woensdag van 15.00 uur tot 17.00 uur | VR Verkenningsmiddag
Iedere woensdagmiddag kan iedereen vanaf 8 jaar kennismaken Virtual Reality in CODA VR Lab. Afhankelijk van de drukte wordt afgesproken hoe lang je de speciale brillen kunt proberen. De toegang is gratis.

Vrijdag van 15.00 uur tot 17.00 uur | Zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur | Gamen op reservering 
In CODA VR Lab kun je op vrijdag en zondag gratis gamen – het enige dat je hiervoor moet doen, is een tijd reserveren. Je kunt maximaal 30 minuten per middag gamen op een van de aangegeven tijden. Tot dan!

Werken bij CODA VR Lab!

Ben jij ouder dan 16 jaar en ben je gek op gamen en nieuwe ontwikkelingen zoals Virtual Reality? Dan is het nieuwe CODA VR Lab dé plek voor jou! Lees verder.

Delen via:
Zoek in collecties