Laura Weghorst (10) wint halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd!

Laura weghorst wint halve finale Voorleeswedstrijd

Laura Weghorst heeft woensdag 25 maart in CODA de halve finale gewonnen van De Nationale Voorleeswedstrijd in de regio Apeldoorn/Noord-Veluwe. Laura zit in groep 7 van basisschool De Bongerd in Oene en is volgens de jury ‘een goede ambassadeur voor het voorlezen’.

Aan deze halve finale deden zeven plaatselijke voorleeskampioenen mee. Nadat ze allemaal voorgesteld waren aan het publiek lazen ze, flink aangemoedigd door hun supporters, een zelfgekozen fragment voor. Laura las een stuk voor uit het boek Spinder van Simon van der Geest. De jury vond dat ze een heel bijzonder boek had gekozen en was blij verrast met haar keuze. Met haar tien jaar deed Laura het fantastisch en juryvoorzitter Carin Reinders noemde haar ‘een goede ambassadeur voor het voorlezen.’

Laura gaat nu door naar de Gelderse finale op maandag 13 april in Arnhem waar ze zal strijden voor een felbegeerde plek in de landelijke finale die woensdag 27 mei in Utrecht gehouden wordt.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Zoek in collecties