Nationale Voorleeswedstrijd 2014

De opvolgers van Ilse van Ree, Jasper Derks en Zwaan Noorlander zijn er klaar voor. Net als vorig jaar zijn dertig Apeldoornse kinderen uit de groepen 7 en 8 voorleeskampioen van hun school geworden! Op woensdag 12 en 26 februari houdt CODA in dok Zuid de drie kwartfinales van De Nationale Voorleeswedstrijd. Alle kampioenen lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek, waarna de jury zal bepalen wie de voorleeskampioenen van Apeldoorn worden.

Heel spannend: de kwartfinales

Dit jaar doen de volgende dertig basisscholen mee:

Koningin Juliana, ’t Schrijvertje, Het Woudhuis, De Sjofar, Willem van Oranje, De Rank, Het Gilde, Prinses Beatrix, Koningin Wilhelmina, De Mheen, De Kosmos, De Prinsenhof, Meester Lugtmeijer, Sint Victor, De Touwladder, Ichthus, Beemte, De Parkenschool, De Regenboog-Woudhuis, Passe-Partout, De Reiziger, Sterrenschool, De Regenboog-Osseveld, De Bouwhof, Prinses Margriet, De Fakkel, De Ontdekking, Anne Frankschool, De Korenaar, De Horst.

Nationale Voorleeswedstrijd
Publiek en jury luisteren aandachtig.

De kwartfinales vonden plaats in dok Zuid. De jury bestond uit: Marja van Waardhuizen (oud leerkracht basisschool) – Marion Wiering (CODA) – Ilse van Ree en Jasper Derks (Apeldoornse voorleeskampioenen 2013).

Tijdens de pauze werd bij elke kwartfinale de AAP-verkiezing gehouden: welke school heeft het mooiste spandoek en/of de meest originele yell gemaakt en wint de Apeldoornse AanmoedigingsPrijs?

Kijk voor meer foto's op onze Facebook-pagina.

Eerste kwartfinale | 12 februari

De jury koos woensdagmiddag 12 februari unaniem voor Blanca Tros van Jenaplanschool De Mheen als winnaar van de eerste kwartfinale. Na afloop van het voorlezen en tijdens het juryoverleg mochten de meegekomen supporters hun spandoeken laten zien en yells laten horen. De Apeldoornse Aanmoedigings Prijs (AAP) werd gewonnen door de Willem van Oranjeschool.

Blanca
Blanca
Fans
Fans

Tweede kwartfinale | 26 februari

Na een spannende wedstrijd van hoog niveau kwam Emma Jurriëns van De Regenboog-Woudhuis als winnaar uit de bus. De Apeldoornse Aanmoedigings Prijs (AAP) werd gewonnen door de Parkenschool.

Emma
Emma
Fans
Fans

Derde kwartfinale | 26 februari

Ook deze kwartfinale was een zware klus voor de jury. Uiteindelijk bleek Anne Surtel van De Bouwhof de beste. De Apeldoornse Aanmoedigings Prijs (AAP) werd gewonnen door De Horst.

Anne
Anne
Fans
Fans

Nog spannender: de halve finale

Lisanne van den Brink (12 jaar) uit Elburg heeft op 19 maart de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in de regio Apeldoorn/Noord-Veluwe gewonnen. Van de negen lokale kampioenen wist de leerlinge van basisschool De Borchstee deze middag de beste voorleesprestatie neer te zetten. Ze las voor uit het boek  Spanning op stormeiland van Teunie Suijker. “Het jureren was geen makkelijke klus, maar Lisanne is wel de absolute winnaar”, aldus juryvoorzitter Carin Reinders.

Lisanne zal op 12 april onze regio vertegenwoordigen tijdens de Gelderse finale in Arnhem. Zet ‘m op!

Winnaar Lisanne
Winnaar Lisanne
Fans
Fans

Over De Nationale Voorleeswedstrijd         

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingsproject voor leerlingen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Het verhoogt op een spannende manier het leesplezier binnen scholen en maakt kinderen enthousiast voor kinder- en jeugdboeken. Stichting Lezen en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken willen met deze wedstrijd tevens een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk is. In het Jaar van het Voorlezen wordt De Nationale Voorleeswedstrijd voor de twintigste keer georganiseerd! Een recorddeelname is het resultaat voor Gelderland en zeker ook voor Apeldoorn!

Meer informatie over de wedstrijd via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Zoek in collecties