Wie worden de nieuwe voorleeskampioenen van Apeldoorn?

'De Nationale voorleeswedstrijd'

De voorleeskampioenen van 23 basisscholen uit Apeldoorn en omgeving strijden in CODA tijdens twee kwartfinales voor een plek in de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens beide kwartfinales lezen de kampioenen een fragment uit een zelfgekozen boek. De jury bepaalt tijdens de kwartfinales wie de voorleeskampioenen van Apeldoorn worden. Vera de Vries won de eerste kwartfinale in CODA. De tweede kwartfinale is gewonnen door Maartje Paulus van Basisschool de Sjofar.

De kinderen die meedoen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8; zij hebben op hun basisschool de voorleeswedstrijd op school gewonnen en zijn daarom ‘afgevaardigd’ voor de kwartfinales.

Even voorstellen: De jury

•    Miriam Bruijstens, schrijfster van onder andere de kinderboeken Vlinder en Storm;
•    Blanca Tros, Apeldoorns voorleeskampioen van vorig jaar;
•    Marion Wiering, leesconsulent bij CODA.

Wie gaat er door naar de halve finale?

De winnaars van beide kwartfinales gaan als voorleeskampioenen van Apeldoorn door naar de halve finale – en wie weet wordt één van hen wel voorleeskampioen van Gelderland! De provinciale voorleeskampioenen komen elkaar 27 mei tegen in muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht voor een groots opgezette landelijke finale.


Winnaar tweede kwartfinale bekend

Winnaar voorleeswedstrijd Maartje Paulus

De tweede voorleeskampioen van Apeldoorn is Maartje Paulus van basisschool De Sjofar.

Dertien schoolkampioenen deden woensdag 18 februari j.l. mee aan de tweede kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd. Van hen was Maartje de beste en zij mag zich nu een jaar lang Apeldoorns Voorleeskampioen noemen, net als Vera, de winnaar van de eerste kwartfinale.  Samen vertegenwoordigen zij Apeldoorn in de halve finale op woensdag 25 maart in CODA.

De Jury over Maartje

Maartje las voor uit Password van Mirjam Mous en wist het publiek al heel snel mee te voeren in het verhaal. Ze zal menig luisteraar achter hebben gelaten met de vraag hoe het nu verder gaat met Mick, Jerro en Stefan. Een ander sterk punt van Maartje was het goede voorleestempo: over het algemeen rustig en daar waar nodig de juiste versnelling of vertraging.

Winnaar Apeldoornse AanmoedigingsPrijs

Winnaar Apeldoornse Aanmoedigingsprijs

Groep 8b van de Koningin Wilhelminaschool won de Apeldoornse AanmoedigingsPrijs. Schoolkampioen Geerte Stegink reikte de gewonnen knuffelaap uit. De groep mag ook een dagje naar Apenheul!

Namens CODA allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Deelnemers tweede kwartfinale

Denise
Estelle
Eva
Floor
Geerte
Iva
Kim
Lieke
Lotte
Lynn
Marinka
Winnaar AAP
Winnaar tweede kwartfinale Maartje Paulus
 
 
 

Deelnemers eerste kwartfinale

Isa
Jur
Lisa
Maartje van Delft
Maartje van Eif
Manon
Marjolein
Mylan
Romeo
Vera
Youp
Winnaar AAP
Het winnende spandoek van de Apeldoornse Aanmoedigings Prijs
Zoek in collecties