KunstenaarVoorEenDag

Kinderateliers bij CODA 

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Kom dan naar CODA. Wij organiseren in de schoolvakanties en bij tentoonstellingen uitdagende en leerzame Kinderateliers waarbij kinderen worden omgetoverd tot echte kunstenaars. In elk Kinderatelier staat een ander kunstberoep centraal. Zo leer je misschien wel hoe je je eigen prentenboek kunt maken, of je eigen fantasiehuis kunt ontwerpen. We doen een inspiratierondje door het museum en gaan vervolgens aan de slag met ons eigen kunstwerk. Ken je nog meer kunstzinnige kinderen? Neem ze mee!

Kinderateliers zijn er op woensdagen in de schoolvakanties. Van tevoren aanmelden via kunstenaarvooreendag@gmail.com is noodzakelijk. Hieronder een overzicht van de activiteiten en data.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Illustratrice Alice Hoogstad wist al heel jong dat ze niets anders wilde dan de hele dag tekenen. In de tentoonstelling Het Grote Dromen Feest hangt een levensgrote illustratie van haar feestende vriendjes. Daar valt heel veel op te zien! Misschien zie jij wel iets wat ik niet zie. Wil jij ook een illustratie maken waarop veel te ontdekken valt? Kom dan naar dit Kinderatelier en speel na afloop ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’.

Het Grote Dromen Feest


Leeftijd: 6 - 12 jaar
Datum: dinsdag 23 december 2014
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Locatie: CODA Museum

Ssst...

Ssst...

Hou je van geluid om je heen? Of vind je het ook wel eens lekker om een stil plekje op te zoeken? Zou je geluid en stilte kunnen gebruiken voor het maken van een kunstwerk? In de tentoonstelling Sounds of Silence kom je daarachter. Hoor je de explosie op het schilderij? Is het echt stil tussen de fantasiewolken? In dit Kinderatelier ga je de uitdaging aan om een 3D kunstwerk te maken over het geluid van de stilte. Heb je al een idee? Meld je dan snel aan!

Leeftijd: 8 - 12 jaar
Kosten: € 5,00 per deelnemer
Datum: dinsdag 30 december 2014
Tijd:14.00 - 15.30 uur
Locatie: CODA Museum

Tip: Behalve Kinderateliers hebben wij ook leuke workshops!

In de kerstvakantie zijn er twee gave workshops in het FabLab in CODA Junior: Kerstkaart ontwerpen en Maak je eigen kerstlichtje. Maandag 22 december ga je jouw unieke kerstkaart ontwerpen en dinsdag 23 december kun je je eigen kerstlichtje maken. Kom in de kerstvakantie naar CODA Junior aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn en ontdek CODA FabLab.
Lees meer

KunstenaarVoorEenDag

'KunstenaarVoorEenDag' organiseert de Kinderateliers (en de Kinderfeestjes!) bij CODA. Dit initiatief, georganiseerd door Nina Smit en Marnel Oppelaar, laat kinderen ervaren hoe het is om een echte kunstenaar te zijn. Nina en Marnel zijn twee jonge en veelbelovende kunstenaars uit Apeldoorn. Ben je benieuwd naar de illustraties van Nina, de films waaraan Marnel heeft meegewerkt? Neem dan eens een kijkje op nina-smit.nl en bekijk de films Marijn en Mama.

Informatie

Voor vragen over de KunstenaarVoorEenDag Kinderateliers kunt u een email sturen naar kunstenaarvooreendag@gmail.com.
 
We zien je graag bij CODA!

Zoek in collecties