KunstenaarVoorEenDag

Kinderateliers bij CODA 

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Kom dan naar CODA. Wij organiseren in de schoolvakanties en bij tentoonstellingen uitdagende en leerzame Kinderateliers waarbij kinderen worden omgetoverd tot echte kunstenaars. In elk Kinderatelier staat een ander kunstberoep centraal. Zo leer je misschien wel hoe je je eigen prentenboek kunt maken, of je eigen fantasiehuis kunt ontwerpen. We doen een inspiratierondje door het museum en gaan vervolgens aan de slag met ons eigen kunstwerk. Ken je nog meer kunstzinnige kinderen? Neem ze mee!

Kinderateliers zijn er op woensdagen in de schoolvakanties. Van tevoren aanmelden via kunstenaarvooreendag@hotmail.com is noodzakelijk. Hieronder een overzicht van de activiteiten en data.

Fotografie Atelier

woensdag 22 oktober | 14.00 - 16.00 uur | leeftijd: 8 - 12 jaar
Foto's maken met je digitale camera of je telefoon is zo gepiept. Je kunt er wel duizend maken op een dag als je zou willen. Maar druk je deze foto's ook af om boven je bed te hangen? Vast niet!
Tijdens dit Kinderatelier krijg je les van een fotograaf en maak je één foto die het waard is om op te hangen. Je gaat met een schoenendoos op pad en ontwikkelt je foto in een doka. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan en ontdek een hele nieuwe manier van fotograferen!

Meedoen?
Er is plek voor 10 fotografen. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk: kunstenaarvooreendag@hotmail.com.
Kosten: € 7,50 per deelnemer

Kikker Kinderateliers

Vandaag is een heel bijzondere dag want Kikker is jarig! Hij heeft al zijn vrienden uitgenodigd. Eend, Rat, Haas en Varkentje zijn van de partij. Wil jij hier ook bij zijn? Kom dan naar de KikkerKinderateliers van KunstenaarVoorEenDag.

KikkerKunst
Tijdens het verjaardagsfeest van Kikker maken Kikker en zijn vrienden portretten van elkaar. Dit lijken net foto’s, maar het komt er toch een beetje anders uit te zien. Ze gebruiken namelijk potlood, wasco en stift. Het is nog best lastig, maar gelukkig hebben ze er wel plezier in. Tijdens de KikkerKinderateliers maak je een portret van Kikker, Eend, Rat, Haas of Varkentje. Dit portret mag natuurlijk mee naar huis om aan de muur te hangen! 

Kikker

Bekijk ook eens de tentoonstelling Kikker viert feest! in CODA Junior.

Duur: KikkerKinderatelier: 1,5 uur 
Leeftijd:  4 t/m 6 jaar
Kosten: €5,- per Kikkerkunstenaar
Data: 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november, 7 december, 21 december
Tijd: 14.00u-15.30u
Locatie: CODA Junior
Begeleiding: Marnel Oppelaar en/of Wytske Averink van KunstenaarVoorEenDag
Aanmelden: via kunstenaarvooreendag@hotmail.com

We kijken uit naar je komst!

Tip: Behalve Kinderateliers hebben wij ook leuke workshops!

Kom in de herfstvakantie naar het FabLab in CODA Junior en doe mee met de te gekke workshops op maandag 20, dinsdag 21 of woensdag 22 oktober. Leer 3D-tekenen en print je eigen 3D-ontwerp, maak je eigen toetsenbord van fruit of leer programmeren. Het kan allemaal in de herfstvakantie in CODA Junior aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn.
Lees meer

KunstenaarVoorEenDag

'KunstenaarVoorEenDag' organiseert de Kinderateliers (en de Kinderfeestjes!) bij CODA. Dit initiatief, georganiseerd door Nina Smit, Marnel Oppelaar en Wytske Averink, laat kinderen ervaren hoe het is om een echte kunstenaar te zijn. Nina, Marnel en Wytske zijn drie jonge en veelbelovende kunstenaars uit Apeldoorn. Ben je benieuwd naar de illustraties van Nina, de films waaraan Marnel heeft meegewerkt of de kunstwerken van Wytske? Neem dan eens een kijkje op nina-smit.nl, bekijk de films Marijn en Mama en bezoek wytskeaverink.com.

Informatie

Voor vragen over de KunstenaarVoorEenDag Kinderateliers kunt u een email sturen naar kunstenaarvooreendag@hotmail.com.
 
We zien je graag bij CODA!

Zoek in collecties