KunstenaarVoorEenDag

Kinderateliers bij CODA 

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Kom dan naar CODA. Wij organiseren in de schoolvakanties en bij tentoonstellingen uitdagende en leerzame Kinderateliers waarbij kinderen worden omgetoverd tot echte kunstenaars. In elk Kinderatelier staat een ander kunstberoep centraal. Zo leer je misschien wel hoe je je eigen prentenboek kunt maken, of je eigen fantasiehuis kunt ontwerpen. We doen een inspiratierondje door het museum en gaan vervolgens aan de slag met ons eigen kunstwerk. Ken je nog meer kunstzinnige kinderen? Neem ze mee!

Kinderateliers zijn er op woensdagen in de schoolvakanties. Van tevoren aanmelden via kunstenaarvooreendag@hotmail.com is noodzakelijk. Hieronder een overzicht van de activiteiten en data.

Kikker Kinderateliers

Vandaag is een heel bijzondere dag want Kikker is jarig! Hij heeft al zijn vrienden uitgenodigd. Eend, Rat, Haas en Varkentje zijn van de partij. Wil jij hier ook bij zijn? Kom dan naar de KikkerKinderateliers van KunstenaarVoorEenDag.

KikkerKunst
Tijdens het verjaardagsfeest van Kikker maken Kikker en zijn vrienden portretten van elkaar. Dit lijken net foto’s, maar het komt er toch een beetje anders uit te zien. Ze gebruiken namelijk potlood, wasco en stift. Het is nog best lastig, maar gelukkig hebben ze er wel plezier in. Tijdens de KikkerKinderateliers maak je een portret van Kikker, Eend, Rat, Haas of Varkentje. Dit portret mag natuurlijk mee naar huis om aan de muur te hangen! 

Kikker

Bekijk ook eens de tentoonstelling Kikker viert feest! in CODA Junior.

Duur: KikkerKinderatelier: 1,5 uur 
Leeftijd:  4 t/m 6 jaar
Kosten: €5,- per Kikkerkunstenaar
Data: 12 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november, 7 december, 21 december
Tijd: 14.00u-15.30u
Locatie: CODA Junior
Begeleiding: Marnel Oppelaar en/of Wytske Averink van KunstenaarVoorEenDag
Aanmelden: via kunstenaarvooreendag@hotmail.com

We kijken uit naar je komst!

KunstenaarVoorEenDag

'KunstenaarVoorEenDag' organiseert de Kinderateliers (en de Kinderfeestjes!) bij CODA. Dit initiatief, georganiseerd door Nina Smit, Marnel Oppelaar en Wytske Averink, laat kinderen ervaren hoe het is om een echte kunstenaar te zijn. Nina, Marnel en Wytske zijn drie jonge en veelbelovende kunstenaars uit Apeldoorn. Ben je benieuwd naar de illustraties van Nina, de films waaraan Marnel heeft meegewerkt of de kunstwerken van Wytske? Neem dan eens een kijkje op nina-smit.nl, bekijk de films Marijn en Mama en bezoek wytskeaverink.com.

Informatie

Voor vragen over de KunstenaarVoorEenDag Kinderateliers kunt u een email sturen naar kunstenaarvooreendag@hotmail.com.
 
We zien je graag bij CODA!

Zoek in collecties