KunstenaarVoorEenDag

Kinderateliers bij CODA 

Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? Kom dan naar CODA. Wij organiseren in de schoolvakanties en bij tentoonstellingen uitdagende en leerzame Kinderateliers waarbij kinderen worden omgetoverd tot echte kunstenaars. In elk Kinderatelier staat een ander kunstberoep centraal. Zo leer je misschien wel hoe je je eigen prentenboek kunt maken, of je eigen fantasiehuis kunt ontwerpen. We doen een inspiratierondje door het museum en gaan vervolgens aan de slag met ons eigen kunstwerk. Ken je nog meer kunstzinnige kinderen? Neem ze mee!

Kinderateliers zijn er op woensdagen in de schoolvakanties. Van tevoren aanmelden via kunstenaarvooreendag@gmail.com is noodzakelijk. Hieronder een overzicht van de activiteiten en data.

Bedenk je eigen stripfiguur!

Verzin jij ook vaak verhalen over een grappig, lief of gek figuur? Een mens, dier of fantasiewezen die van alles meemaakt? En vind je het leuk om te tekenen? Kom dan naar het Kinderatelier 'Bedenk je eigen stripfiguur!' en geef jouw figuur de hoofdrol in een kort stripverhaal.

Je maakt eerst kennis met de fantasiedieren van Felieke van der Leest (Into The Zoo). Of ken je Billy Bang, Peace Puffin en Peek-a-Puma al? Daarna creeër je je eigen personage en geeft deze natuurlijk ook een vet grappige naam. Vervolgens gaat je personage op pad en belandt hij in een alledaags avontuur. Je tekent je strip met inkt en een kroontjespen. Er is plek voor 10 striptekenaars, dus meld je snel aan via kunstenaarvooreendag@gmail.com

Kinderworkshop: teken je eigen stripfiguur

Datum: 6 mei 2015
Tijd: 14.00u – 15.30u
Locatie: CODA
Leeftijd: 8 – 12 jaar
Kosten: €5,-
Aanmelden via kunstenaarvooreendag@gmail.com

Kom je ook?

KunstenaarVoorEenDag

'KunstenaarVoorEenDag' organiseert de Kinderateliers (en de Kinderfeestjes!) bij CODA. Dit initiatief, georganiseerd door Nina Smit en Marnel Oppelaar, laat kinderen ervaren hoe het is om een echte kunstenaar te zijn. Nina en Marnel zijn twee jonge en veelbelovende kunstenaars uit Apeldoorn. Ben je benieuwd naar de illustraties van Nina, de films waaraan Marnel heeft meegewerkt? Neem dan eens een kijkje op nina-smit.nl en bekijk de films Marijn en Mama.

Informatie

Voor vragen over de KunstenaarVoorEenDag Kinderateliers kunt u een email sturen naar kunstenaarvooreendag@gmail.com.
 
We zien je graag bij CODA!

Zoek in collecties