Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

24.01.2018 t/m 03.02.2018 | alle CODA vestigingen

Ieder jaar hebben De Nationale Voorleesdagen plaats en deze dagen zijn vooral bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. CODA viert deze dagen op feestelijke wijze en heeft van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari heel veel leuke activiteiten georganiseerd in alle CODA vestigingen.

Zoals ieder jaar staat het Prentenboek van het Jaar deze dagen centraal en dit jaar is dat Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Natuurlijk wordt er voorgelezen uit dit prentenboek, maar kinderen kunnen zich bijvoorbeeld ook voor een Green Screen laten fotograferen met de tijger uit het boek. Kortom: er is tijdens de Nationale Voorleesdagen van alles te doen in CODA!

Woensdag 24 januari, 10.00 uur:

CODA directeur Carin Reinders opent Nationale Voorleesdagen 2018 in CODA Junior
Carin Reinders opent woensdag 24 januari om 10.00 uur de Nationale Voorleesdagen met een voorleesochtend voor kinderen van kinderdagopvangorganisaties Snoopy en MAM’s (en voor andere kinderen die dan aanwezig zijn natuurlijk). Ze leest natuurlijk voor uit het Prentenboek van het Jaar 2018 Ssst! De tijger slaapt. Na afloop mogen alle aanwezige kinderen een levensgrote tijger, de hoofdrolspeler uit het boek, gaan versieren.

Vrijdag 26 en woensdag 31 januari, verschillende tijden en locaties:

Voorlezen met gebaren
Marijn van Assen van Samtal Coaching en Gebarentaal verzorgt in samenwerking met CODA een aantal bijzondere voorleessessies waarin ze met behulp van gebaren voorleest uit het prentenboek Ssst! De tijger slaapt. Door met gebaren voor te lezen, worden niet alleen taalverschillen overbrugd maar kan ook de aandacht van een kind langer vastgehouden worden.

Vrijdag 26 januari

  • 10.30 uur CODA De Bouwhof, Nijenbeek 8 Ugchelen
  • 14.00 uur CODA dok Zuid, 1e Wormenseweg 460 Apeldoorn
  • 15.30 uur CODA De Maten, Violierenplein 102 Apeldoorn

Woensdag 31 januari

  • 10.30 uur CODA Junior in Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 Apeldoorn
  • 11.30 uur CODA Prinses Margrietschool, Sluisoordlaan 198 Apeldoorn
  • 13.30 uur CODA De Regenboog, Keerkring 70 Apeldoorn

Vrijdag 26 en dinsdag 30 januari, 10.30-11.00 uur:

Speciale Boekstart Inloop in CODA Junior en CODA De Maten
Voor kinderen van 0 tot 4 jaar wordt iedere vrijdagochtend in de BoekStarthoek in CODA Junior en iedere dinsdagochtend in CODA De Maten voorgelezen. Vrijdag 26 en dinsdag 30 januari staat natuurlijk het Prentenboek van het Jaar 2018 centraal! Terwijl er voorgelezen wordt uit Ssst! De tijger slaapt kunnen ouders/verzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee zien en ervaren hoeveel plezier kinderen aan voorlezen beleven.

Woensdag 24 en 31 januari, 14.00-16.00 uur:

Versier de bibliotheek in CODA Junior
Kinderen mogen deze middagen zelf vlaggetjes voor de vlaggenlijn maken waarmee we de bibliotheek gaan versieren. Dit alles gebeurt vlak onder de neus van de levensgrote tijger uit Ssst! De tijger slaapt.

Woensdag 24 en 31 januari, 14.00 tot 16.00 uur:

Op de foto met tijger én programmeren in CODA Junior
In CODA VR Lab in CODA Junior kunnen kinderen voor een Green Screen met de tijger uit het prentenboek op de foto. Durven ze hangend aan een ballon boven de tijger te zweven? In CODA FabLab kunnen ouders met hun kinderen kennismaken met het programma Cubetto: programmeer samen de route die het vrolijke kubusvormige robotje moet afleggen rondom de slapende tijger. Voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers is het een goed moment om even een kijkje te komen nemen: Cubetto en de door CODA verzorgde lesbrief kunnen namelijk ook door educatieve instellingen worden ingehuurd.

Woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari:

Gratis lidmaatschap en een cadeautje voor kinderen tot 7 jaar
Net als ieder jaar is er weer een speciale actie voor de jongste bezoekers: kinderen tot en met 6 jaar kunnen zich in alle CODA vestigingen gratis laten inschrijven en lid worden van CODA Bibliotheek. Ze ontvangen dan ook een minitijgertje uit het boek.

De Nationale Voorleesdagen 2018

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar. Tijdens de Nationale Voorleesdagen schenken de bibliotheken extra aandacht aan het belang van lezen.

Delen via:
Zoek in collecties