BoekStart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Het landelijke project BoekStart voor baby’s, peuters en kleuters stimuleert dit. CODA Bibliotheek speelt hierbij een centrale rol.

BoekStart

BoekStart koffertje cadeau

Kinderen onder de 2 jaar krijgen een BoekStart koffertje cadeau met daarin leuke voorleesboekjes. Ouders ontvangen hiervoor een brief bij het consultatiebureau of de kinderopvang. Heeft u geen brief ontvangen? Geen probleem. Alle ouders met kinderen onder de 2 jaar kunnen het gratis koffertje ophalen bij CODA Centrale Bibliotheek!

Voorlezen aan baby's

Je kind gratis lid van de bibliotheek

Kom naar CODA om het BoekStart koffertje op te halen en je krijgt voor je kind een gratis lidmaatschap van CODA Bibliotheek. Of maak je kind lid van de bibliotheek via het online formulier.

Bekijk alle Adressen en openingstijden van de CODA vestigingen

Voorleestips

De leukste voorleesboekjes voor kinderen van 0-4 jaar vind je in deze keuzelijst (pdf).

Boekstart Inloop in CODA Junior

Hoe lees je eigenlijk het beste voor en welke boekjes zijn leuk? In antwoord op deze en andere vragen houdt CODA Bibliotheek de gratis activiteit BoekStart Inloop. Hier aandacht besteed aan het lezen met en voor kinderen tot en met 3 jaar.

Tijd en plaats:
Iedere vrijdag van 10.30 tot 11.00 uur in CODA Junior (in CODA Centrale Bibliotheek).
Iedere dinsdag van 10.30 tot 11.00 uur in CODA De Maten.

Lees meer over Boekstart Inloop

Voorleesboeken peuters en kleuters

Landelijk programma

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem.

Meer informatie over het landelijke BoekStart-programma en voorleestips zijn te vinden op www.boekstart.nl.

BoekStart maakt slimmer

Tussenresultaten van wetenschappelijk onderzoek van Universiteit Leiden wijzen uit dat BoekStart positieve effecten heeft op de taalontwikkeling van kinderen. Het effect van BoekStart is sterk als kinderen 22 maanden oud zijn: ouders die een vroege start maken met voorlezen en vol enthousiasme de voorleesroutine doorzetten, hebben op termijn kinderen die voorlopen in de taalontwikkeling.
Lees meer

Delen via:
Zoek in collecties