Gratis Gastlenen

Met Gastlenen kunnen Gelderse bibliotheekleden in alle Openbare Bibliotheken in Gelderland materialen lenen  en inleveren.


Hoe werkt het?

Lenen bij een andere Gelderse bibliotheek
Heeft u een geldige CODA Pas en wilt u niet alleen bij CODA maar ook in een andere bibliotheek in de provincie Gelderland lenen? Met de CODApas kunt u in de meeste bibliotheken in Gelderland lenen, zonder aanpassing op de pas. Inleveren kan bij CODA en bij de andere Gelderse bibliotheek. Er zijn een paar bibliotheken in Gelderland waar uw pas eerst met een kleine aanpassing in de computer gereedgemaakt moet worden om te kunnen gastlenen. Ga dan met uw pas en een legitimatiebewijs naar de ‘gastbibliotheek’. Met een simpele aanpassing in de computer wordt uw CODA Pas gereedgemaakt voor het lenen in die bibliotheek.

Vraag naar de uitleenvoorwaarden en regels van deze bibliotheek, want die gelden ook voor u.
De boeken en eventuele andere materialen die u in de gastbibliotheek leent, kunt u daar ook weer inleveren. Desgewenst kan dat ook in CODA Bibliotheek (boeken en andere materialen van de ‘thuisbibliotheek’ zijn hiervan uitgezonderd).


Lenen bij CODA
Bent u betalend lid van een andere openbare bibliotheek in de provincie Gelderland, maar wilt u ook graag bij een van de CODA vestigingen lenen? Ga dan met uw bibliotheekpas en een legitimatiebewijs naar de Klantenservice.  
Met een simpele aanpassing in de computer wordt de pas van uw ‘thuisbibliotheek’ gereedgemaakt voor het lenen van boeken, dvd’s en blu-ray discs in de CODA vestigingen. De ‘CODA-boeken’ kunt u natuurlijk hier weer inleveren, maar desgewenst ook in uw ‘thuisbibliotheek’ (boeken en andere materialen van uw thuisbibliotheek zijn hiervan uitgezonderd).

Voor u als gastlener gelden de regels die horen bij een kleinabonnement. Dat betekent dat u bij CODA maximaal 10 boeken en 10 avm-materialen per keer mag lenen. Voor sprinters en spotlights betaalt u € 1,- per uitlening.Delen via:
Zoek in collecties