CODA ApeldoornBibliotheekTentoonstellingen Peren in emotie en verbeelding

Peren in emotie en verbeelding

Hen Griffioen

Foto-expositie Henk Griffioen

t/m 30.10.2017 | gratis toegang

De maand oktober is in CODA Centrale Bibliotheek een foto-expositie te zien met werk van Henk Griffioen: Peren in emotie en verbeelding. De expositie laat goed zien dat het bewerken van foto’s zijn lust en zijn leven is. 

Henk Griffioen begon zijn fotocarrière met het maken van traditionele vakantiefoto’s. Op zeker moment bevielen deze standaardkiekjes hem niet meer en is hij zich gaan richten op digitale fotobewerking. Hij voegt foto’s samen om zo een surrealisme en vervreemding te bereiken waarmee hij unieke en verrassende effecten tot stand brengt. 

Dit is heel duidelijk te zien in Peren in emotie en verbeelding waarbij hij vormen toepast als vervangende personificatie in menselijke situaties. Een dergelijk bewerkte foto ontstaat als volgt: Hij wijzigt het basisbeeld door deze af te breken en weer op te bouwen met delen van andere foto’s om zo een ondersteunende omgeving te creëren. Hierin plaatst hij vervolgens een of meerdere van zijn foto’s van peren die hij in allerlei standen, kijkrichtingen en belichtingen gefotografeerd heeft.

Meer van zijn werk is te vinden op zijn blog https://fotobloghenk.blogspot.nl

Delen via:
Zoek in collecties