CODA ApeldoornMuseumArchief2017 GeldersNieuwsFoto 2016

Bezoek GeldersNieuwsFoto 2016 en stem op uw favoriet!

GeldersNieuwsFoto 2016

Foto-expositie in CODA Centrale Bibliotheek | 17.02 t/m 02.04.2017 | gratis entree Een vakjury nomineerde dertig foto’s over actuele onderwerpen uit 2016 voor de expositie GeldersNieuwsFoto 2016. In deze tentoonstelling zijn foto’s te zien die Gelders nieuws en opmerkelijke of bijzondere gebeurtenissen tonen die vorig jaar zijn vastgelegd en gepubliceerd in de media. Deze foto-expositie is vanaf 17 februari in CODA Centrale Bibliotheek te bekijken en u kunt nog tot en met 29 maart uw stem uitbrengen op die foto die volgens u de publieksprijs 2016 verdient.

Over GeldersNieuwsFoto

In totaal hebben 43 fotografen 374 foto’s ingezonden, verdeeld over de categorieën Algemeen Nieuws, Human Interest, Kunst/Cultuur & Entertainment, Natuur, Portretten, Sport en Reportage. Uit alle inzendingen heeft de jury onder leiding van oud-politicus en schrijver Jan Terlouw dertig foto’s en drie reportages geselecteerd. Deze foto’s zijn in 2016 in de Stentor en/of de Gelderlander gepubliceerd en vanaf 17 februari dus in CODA Centrale Bibliotheek te zien. Een speciale Kinderjury beoordeelt welke foto volgens hen de beste is en die foto krijgt de Kinderjuryprijs. Daarnaast kunnen bezoekers aan deze tentoonstelling ook hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Dit kan middels een stemformulier dat in de tentoonstelling aanwezig is of op de website van de Gelderlander. Behalve in CODA in Apeldoorn worden alle genomineerde foto’s ook geëxposeerd in de bibliotheek van Rozet in Arnhem en bij Foto21 in Bredevoort.

Maak kans op een natuurrondvaart

De kinderjury beslist donderdag 23 maart in CODA welke foto zij het beste vinden; voor de Publieksprijs kan tot en met 29 maart in CODA of digitaal gestemd worden. Iedereen die op de winnende foto gestemd heeft, maakt kans op een gratis natuurrondvaart voor twee personen onder leiding van natuurkenner Gerrit Jansen. Deze prijs wordt door de Gelderlander beschikbaar gesteld.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking heeft donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.30 uur plaats. De prijzen worden overhandigd door Jan Terlouw (juryvoorzitter) en Clemens Cornielje (commissaris van de Koning in Gelderland).


GeldersNieuwsFoto is een samenwerking tussen regionale dagbladen de Stentor en de Gelderlander, de provincie Gelderland, Stichting Foto 21 in Bredevoort en CODA Apeldoorn.

Kinderjuryprijs

De Kinderjuryprijs van GeldersNieuwsfoto gaat dit jaar naar Henk van Raaij, die honderden blije koeien fotografeerde in de Kroezenhoek in Silvolde. Twaalf basisschoolleerlingen kozen het werk van Van Raaij uit 30 genomineerde foto's. Donderdag 30 maart heeft de prijsuitreiking plaats in CODA.

Henk van Raaij
Foto: Henk van Raaij | Lentedans in de Kroezenhoek als ruim 400 koeien weer naar buiten mogen en de stal verruilen voor het malse gras Gepubliceerd in: Gelderse Post Oude IJsselstreek
Delen via:
Zoek in collecties