CODA ApeldoornBibliotheekTentoonstellingen Foto-expositie 'Tijd & kleur'

Foto-expositie 'Tijd & kleur' van RGB-FOTOgroep

RGB-FOTOgroep

CODA Centrale Bibliotheek | november

Vijftien enthousiaste fotografen uit Apeldoorn, Deventer, Twello en Teuge combineren het project ‘100 Jaar Teuge Airport’ met eigen werk in CODA Centrale Bibliotheek. Deze prachtige fototentoonstelling van de RGB-FOTOgroep is in de maand november gratis te bekijken in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn. 

De leden van de RGB-FOTOgroep beoefenen, ieder op zijn of haar eigen niveau, uiteenlopende fotografiedisciplines in diverse genres; van natuur- en landschapsfotografie tot portretten, architectuur- en reportagefotografie. Zonder uitzondering delen zij een grote passie voor fotografie. Door kennis en ervaring met elkaar te delen, wordt het werk en de persoonlijke ontwikkeling als fotograaf op hoger niveau gebracht. De leden van RGB-FOTOgroep komen eens in de drie weken samen om niet alleen ervaringen te delen maar ook om te praten over theoretische en technische aspecten zoals compositie, camera-instellingen, bestandsbeheer en beeldbewerking. Daarnaast gaan de leden regelmatig gezamenlijk of in kleinere groepjes op pad om specifieke thema’s of projecten uit te werken. 

Voor de tentoonstelling in CODA Centrale Bibliotheek koos de fotogroep ‘100 jaar Teuge Airport’ als thema. Dat Teuge Airport momenteel volop in de belangstellingstaat is echter toeval. Het vliegveld laat al 100 jaar zien wat het in huist heeft: van gemotoriseerde vliegtuigen tot zweefvliegtuigen en van klassieke modellen tot de zogenaamde ‘para-kisten’. Daarnaast wordt er al vele tientallen jaren parachute gesprongen vanaf Teuge Airport. Ook shows en het onderhoud aan vliegtuigen trekt veel publiek. Met dit project laat de RGB-FOTOgroep slechts één scene zien, waarin de factor tijd, het moment en de vele facetten van het vliegveld te zien zijn. 

Naast het groepsproject exposeren de fotografen in CODA Centrale Bibliotheek vrij werk binnen het thema ‘kleur’. Iedere fotograaf heeft op eigen wijze met kleur gewerkt en daarbij voor niet de voor de hand liggende verbeeldingen gekozen. In een aantal gevallen is het werk abstract, anderen beelden hebben een bijzondere thema, voorwerp of onderwerp. 

Deelnemend fotografen

Aart van Egteren, Eli Imlabla, Donato di Nardo, Bert Rubingh, Riet Oldenboom, Barry Bergman,  Heleen Snijder, Jan Mossink, Bert Rubingh, Henny Evers, Tonny Gerritsen, Peter Cornelisz, Eline Streek,  René Broekhof. 

Delen via:
Zoek in collecties