Kunst in dok Zuid

De exposities zijn tijdens reguliere openingstijden gratis te bekijken.
U vindt dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn.

t/m 24.01.2018 | 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn | reguliere openingstijden | gratis toegang

In dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn zijn het hele jaar door werken van verschillende kunstenaars te bewonderen. De komende periode (13.12.2017 t/m 24.01.2018) zijn schilderijen, beelden en foto’s te zien van meerdere kunstenaars. De expositie in dok Zuid is tijdens reguliere openingstijden gratis te bezoeken.

Liesbeth van Asselt

Liesbeth van Asselt (van Stapfoto) geeft al zo’n 15 jaar fotografiecursussen en richtte in 2012 Stapfoto Vakgroep op. Deze groep is bedoeld voor ervaren, ambitieuze fotografen die al een fotografiecursus voor gevorderden hebben gevolgd of door zelfstudie en ervaring het niveau van gevorderd fotograaf hebben bereikt. De vakgroep ging afgelopen jaar aan de slag met series - van stadslandschappen en portretten tot katten. In deze expositie is werk te zien van Harm Tip, Arno Wagener, Jan Jeuring, Henk-Jan Meuleman, Harriet van den Berg, Maria Jansen, Melanie van der Linden, Nienke Bruinsma, Joyce Broekman, Henk Hofman en Karine van Vliet. Op www.stapfoto.nl/cursus-vakgroep is aanvullende informatie te vinden.

Stella Abraas

Stella Abraas is van jongs af aan al creatief bezig. Na het volgen van allerlei cursussen om haar talent verder te ontplooien, geeft ze nu ook zelf workshops. Sinds enige tijd heeft ze zich verdiept in de Aboriginal kunst, veelal schilderijen in dotpainting techniek. Aan deze traditionele schildertechniek heeft ze inmiddels haar eigen draai gegeven en in haar ogen komt deze techniek het best tot zijn recht bij werken op een klein doek met fijn penseel. Dot painting geeft veel mogelijkheden qua kleurgebruik, vorm, symbolen, combinaties van materialen, zowel abstract als figuratief.

Frank de Vries

Als kind was tekenen een van de weinige vakken waar Frank de Vries goed in was. Via een cursus bij Elly Bos in Beekbergen heeft hij belangstelling gekregen voor moderne kunst en dan vooral het kubisme van bijvoorbeeld Picasso en Lipschitz. Later is hij verder gegaan met model boetseren en andere technieken, onder andere in groepsverband bij De Pretentielozen. Op dit moment werkt hij aan wat De Denker (van Rodin) moet worden met kubistische trekjes. Geïnteresseerden zijn op donderdag of vrijdag welkom om een kijkje te nemen in het atelier van de Pretentielozen, Dovenetel 21 in Apeldoorn.

Guus Kleinherenbrink

Guus Kleinherenbrink is van jongs af aan bezig met hout; eerst maakte hij meubels, maar sinds enige jaren ook beelden. Hout is goed bewerkbaar, heeft een mooie structuur, is robuust, natuurlijk en straalt warmte uit. Werken aan een mooi stuk hout geeft hem een voldaan gevoel. “Je bent bezig met natuurlijk materiaal dat je geheel naar eigen inzicht kunt vormen: abstract of concreet”, aldus Kleinherenbrink. Hij wil alles tot in het kleinste detail goed afwerken, werkt erg precies en kiest steeds een andere houtsoort zoals linde, eik, walnoot, populier, merbau en hout van fruitbomen, passend bij het beeld dat hij wil maken. Kleinherenbrink geeft zelf ook cursussen houtbewerken; opgeven of informatie inwinnen kan via hg.kleinherenbrink@gmail.com.  

Adres en routebeschrijving                   Openingstijden                Tarieven

 

 

Delen via:
Zoek in collecties