Onze partners

Taalhuis Apeldoorn is opgericht door de Taalhuispartners. Dat zijn organisaties die samen de strijd aan gaan met laaggeletterdheid in Apeldoorn. De partners zijn: Aventus, CODA, CLC/Inburgering Apeldoorn, Da Capo, gemeente Apeldoorn, Leren en Werken, Stimenz, TopTaal, UWV, VluchtelingenWerk Oost Nederland, Centrum voor Jeugd en Gezin Apeldoorn, OBS Spitsbergen en Kinderdagopvang OOK-Domein.

In de gemeente Apeldoorn hebben zo’n 12.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Daardoor kunnen zij niet volwaardig meedoen in de maatschappij. Ze hebben bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren. En met het voorlezen van hun kinderen of het lezen van een recept. Door de digitalisering wordt dit probleem alleen maar groter.

Het Taalhuis is voor laaggeletterden en vrijwilligers een herkenbare en laagdrempelige plek. Er is een overzicht van al het Nederlandse taalaanbod in Apeldoorn, er wordt advies gegeven over passende cursussen en er worden taallessen gegeven en taalmaatjes gezocht. Vraag en aanbod op het gebied van de Nederlandse taal komen in het Taalhuis bij elkaar.

Delen via:
Zoek in collecties