Gesproken boeken voor iedereen met een leesbeperking

Gesproken boeken

Om te lezen, heeft u geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen de oren, speelt zich af in uw eigen fantasie. Daarom heeft de Bibliotheek iets nieuws: gesproken boeken. Op www.bibliotheek.nl/passendlezen vindt u 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele titels. Exclusief voor mensen met een leesbeperking.

Voor leden met een leesbeperking

Gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor alle leden die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar ook wanneer u een andere beperking heeft waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kunt u gebruik maken van gesproken boeken.

Wat zijn gesproken boeken?

Veel boeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar als luisterboek. Hoewel een gesproken boek en een luisterboek veel op elkaar lijken, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking en zijn volledig afgestemd op hun wensen. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kunt u door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Verklaring leesbeperking

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geeft u bij het inschrijven op de website van Passend lezen aan dat u een leesbeperking heeft. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met u op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. Meer informatie over de inschrijfvoorwaarden vindt u op www.bibliotheek.nl/passendlezen.

Hoe werkt het?

Voor leden van de Bibliotheek is gebruik maken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Ga naar www.bibliotheek.nl/passendlezen om in te loggen met uw pasnummer en pincode. U krijgt dan direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken. Zet de titels die u wilt lezen op de digitale boekenplank. Op de plank passen maximaal 15 titels die u zo lang mag lenen als u wilt. U kunt de boeken vervolgens afspelen op een pc, tablet of mobiele telefoon. Let op: hiervoor heeft u een internetverbinding nodig.

Voorbeeldfragment: Harry Potter en de steen der wijzen

Delen via:
Zoek in collecties