Onderwijs

Geef uw lessen inhoud met de informatie van CODA. Wilt u een les wijden aan de Europese Unie of wilt u een projectweek over dit onderwerp organiseren, dan beschikt CODA over voldoende (les)materiaal.

Folders | bovenbouw
• Ontdek Europa: dit kleurrijke boekje neemt kinderen van 9 tot en met 12 jaar mee op een ontdekkingsreis door de boeiende geschiedenis van Europa en het ontstaan van de Europese Unie. Deze folder kunt u hier downloaden.
• Zou jij je afvalwater drinken?: een brochure over water voor jongeren; klik hier om deze brochure te downloaden.
• Voor klassen die bezig zijn met de topografie van Europa: een geografische kaart van de Europese Unie. Download de kaart.
• Folder ‘ik geef Europa kleur’, waarin alle vlaggen van Europa staan. Per pagina kan een vlag worden ingekleurd. Ook deze folder kan hier worden gedownload.

Folders | onderbouw
De volgende boekjes kunnen worden gedownload, maar zijn ook gratis verkrijgbaar bij CODA. In de boekjes wordt aan de hand van een avontuur van Tom en Lila de Vos een specifiek onderwerp besproken
- Het straatje van Fleur
- De hoop van de Kayako’s
- Bennie is een kampioen

Links
• Kids Corner, spelletjes en quizzen van de EU
Op deze site leren kinderen spelenderwijs meer over culturen, volkeren en de geschiedenis van Europa (geschikt vanaf 7 jaar). De spelletjes zijn ingedeeld per leeftijdscategorie en de kinderen kunnen deze spelletjes zelfstandig spelen en daarbij doorklikken naar meer informatie over dat onderwerp.
ProDemos
Op deze site kunnen leerkrachten lespakketten vinden over deelonderwerpen, zoals:
- Wat doet de EU?
- Wat weet je van Europa?
- Wat is je favoriete EU-land?

CODA verhalenkoffer
U kunt via CODA een verhalenkoffer lenen die allerlei spannende (voorlees)verhalen bevat. In de koffer vindt u een USB-stick die het u mogelijk maakt het project op het digitale schoolbord te vertonen.

De verhalen worden voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 ondersteund met opdrachten en bijbehorende voorwerpen; voor leerlingen van groep 1 tot en met 4 zijn er creatieve opdrachten met als thema 'op reis'. De koffer bevat tien verhalen, met bij elk verhaal een souvenir: een voorwerp, foto of een attribuut.

Met behulp van deze boeiende verhalenkoffer kunt u uiteenlopende Europese thema’s op een leuke en aansprekende manier duidelijk maken aan uw leerlingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Spanje en migratie, Bulgarije en de nieuwe landen, Scandinavië en de euro en aan Nederland en de landbouw. Via opdrachten en het landeninformatieblad komen leerlingen meer te weten over Europese landen.

U kunt de verhalenkoffer aanvragen via europa@coda-apeldoorn.nl.

Vragen?
Tijdens kantooruren zijn de medewerkers van EDIC (055- 5268545) en de afdeling Educatie (055-5268513) telefonisch te bereiken.

Delen via:
Zoek in collecties