English
English

Migration in images - a European perspective

Migration in images

Europe Direct-informatiecentra (EDIC’s) in verschillende landen werken samen in het project 'Migration in images - a European perspective', over de impact van migratie in Europa. Het project toont de rol die de tertiaire sector (vereniging en vrijwilligers) hierbij speelt en belicht de verschillende situaties in Europa.

Elke EDIC heeft een video gemaakt (±10 minuten) die problemen toont waar de tertiaire sector in de desbetreffende regio mee te maken heeft en de diensten en oplossingen die worden geboden. In augustus en september worden er wekelijks twee video’s gepubliceerd. Het belangrijkste doel van dit gezamenlijke project is om de verschillen en overeenkomsten in de deelnemende steden te tonen.

Deelnemende EDIC’s: Ekumeniska EU Kontoret (Zweden), Europe Direct Haskovo (Bulgarije), Europe Direct Koper (Slovenië), Europe Direct Grenoble (Frankrijk), Europe Direct Firenze, Europe Direct Enna, Europe Direct Trapani, Europe Direct Vibo Valentia en Europe Direct Vercelli (allen Italië), Europa Kaiserslautern (Duitsland) en Europe Direct Apeldoorn (Nederland).

Hieronder ziet u onze video. Deze video volgt Samiel, een Eritreese vluchteling die sinds 2014 in Nederland woont, bij taallessen van vluchtelingenwerk en het Taalhuis in CODA en op zijn werkervaringsplek. Video’s van de andere EDIC’s worden in de komende weken op deze pagina toegevoegd en via facebook en twitter gedeeld:

Video's andere EDIC's:

Europe Direct Kore Enna  (Italië)

Europe Direct Grenoble (Frankrijk)                  Europe Direct Vibo Valentia (Italië)

Europe Direct Firenze (Italië)                           ED Vercelli (Italië)

EDIC Haskovo (Bulgarije)                                Europe Direct Koper (Slovenië)

EDIC Kaiserslautern (Duitsland)                      Europe Direct Ekumeniska EU-kontoret (Zweden)

Delen via:
Zoek in collecties