Investeringsplan voor Europa

Investeringsplan voor Europa

De groei in Europa stimuleren en meer banen creëren zonder nieuwe schulden te maken: dat is de topprioriteit van de Commissie Juncker. 

Het investeringsplan moet investeren makkelijker maken, investeringsprojecten meer zichtbaarheid geven en technische ondersteuning bieden, en slimmer gebruik maken van nieuwe en bestaande financieringsbronnen. Om dat te bereiken, wil de Commissie met dit plan:

  • investeringen mobiliseren voor ten minste 315 miljard euro in drie jaar,
  • investeringen in de reële economie ondersteunen
  • een investeringsvriendelijk klimaat scheppen

Lees meer

Investeringsplan voor Europa

Combinatie met de Europese structuur- en investeringsfondsen 

Het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI) – dat de kern vormt van het investeringsplan voor Europa – en de Europese structuur- en investeringsfondsen (ESI-fondsen) spelen beide een cruciale rol bij het creëren van banen en groei.

Lees meer

Europees Investeringsprojectenportaal (EIPP)

Waar projecten en investeerders elkaar vinden
Heeft u een goed idee voor een project in de EU, en wilt u investeerders in de hele wereld aantrekken? Registreer uw project dan op het Europees Investeringsprojectenportaal (EIPP). Zo maakt u het bekend bij een uitgebreid netwerk van internationale investeerders!

Of wilt u zelf investeren, bijvoorbeeld in energie-efficiëntie, vervoer, gezondheidszorg, duurzame energie, breedbandinfrastructuur of het midden- en kleinbedrijf? Op het Europees Investeringsprojectenportaal (EIPP) vindt u een ruime keuze aan levensvatbare projecten.

Lees meer

EU-commissaris Jyrki Katainen licht het investeringsplan toe

Europese Investeringsbank

Delen via:
Zoek in collecties