CODA ApeldoornBibliotheek Europees Informatiecentrum

Informatiepunt Europa in CODA

Europe Direct Apeldoorn

Vanaf 2013 maakt CODA onderdeel uit van het Europe Direct Informatienetwerk (EDIC’s). Dit netwerk, verspreid over de hele Europese Unie, biedt de burger informatie over de instellingen, de wetgeving, het beleid en de programma's van de Europese Unie. EDIC Apeldoorn organiseert en ondersteunt jaarlijks diverse bijeenkomsten en debatten over Europese thema’s.

Het informatiepunt is te vinden op de eerste verdieping van de CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299. Telefonisch is EDIC bereikbaar op 055-5268545, en via e-mail op europa@coda-apeldoorn.nl.

Migration in images

Migration in images - a European perspective

Europe Direct-informatiecentra (EDIC’s) in verschillende landen werken samen in het project 'Migration in images - a European perspective', over de impact van migratie in Europa. Het project toont de rol die de tertiaire sector (vereniging en vrijwilligers) hierbij speelt en belicht de verschillende situaties in Europa.

Elke EDIC heeft een video gemaakt (±10 minuten) die problemen toont waar de tertiaire sector in de desbetreffende regio mee te maken heeft en de diensten en oplossingen die worden geboden. In augustus en september worden er wekelijks twee video’s gepubliceerd. Het belangrijkste doel van dit gezamenlijke project is om de verschillen en overeenkomsten in de deelnemende steden te tonen.

Enquête dienstverlening Europe Direct

Heeft u onlangs gebruik gemaakt van Europe Direct? Dan willen we graag uw mening horen! Wij zouden het dan ook op prijs stellen als u de (korte) online enquête wilt invullen. Deze enquête is anoniem.

EDIC Paviljoen

Folders om mee te nemen

In het EDIC-paviljoen op de eerste verdieping van CODA vindt u een groot aantal folders over verschillende onderwerpen en voor verschillende doelgroepen. U kunt ze gratis meenemen. 

Eén wand van het paviljoen is gevuld met folders uit de serie Hoe werkt de Europese Unie: 34 delen, elk over een specifiek onderwerp. U kunt hierbij denken aan de onderwerpen Grenzen en veiligheid, Milieu  of een Digitale agenda voor Europa.

Recent is de titel Tien prioriteiten voor Europa toegevoegd. Een wisselende collectie van de folders staat in het paviljoen; alle brochures zijn ook te downloaden op europa.eu/pol. Hier staan alle beschikbare thema’s opgesomd. 

Bovendien is in het paviljoen vaak een hoekje ingericht met folders over een actueel thema. In de vakantieperiode is dat ‘Op reis in Europa’. 

Reizen in Europa

Reizen in Europa 2016-17
Kan ik overal een beroep doen op de gezondheidszorg? Mag ik mijn kat of hond meenemen op reis? Is mijn rijbewijs overal geldig? Het antwoord op deze en veel andere praktische vragen over reizen in Europa vindt u in deze folder.

Parlamentarium- Bezoekersgids voor het Europees Parlement
Bezoek het Parlamentarium en ontdek wat het Europees Parlement zo uniek maakt. Bezoekers van alle leeftijden kunnen zien hoe beslissingen worden genomen en hoe deze ons dagelijks leven beïnvloeden. Door een interactieve virtuele reis door Europa, een 3D-lichtkaart van het continent en een dialoog met Europese burgers kunt u deel uitmaken van het Parlement. De tentoonstelling is in 24 talen en heeft zes permanente onderdelen, een tijdelijke tentoonstellingsruimte en een café en winkel

Travel book
Hallo! Dit is jouw eigen landenboekje. Je kunt hierin lezen waarom en hoe de Europese Unie in elke regio investeert. En verder… dat mag je zelf bekijken! Je kunt het allemaal zelf bepalen: of je de volgorde van de pagina’s omgooit, stickers inplakt, leuke weetjes opschrijft, foto’s toevoegt, zie maar… Veel plezier en leve Europa!

Languages take you further
De Europese Dag van de Talen wordt op 26 september van elk jaar gevierd om iedereen aan te moedigen om talen te leren . In dit kleine boekje vindt u voorbeelden van de vele talen die gesproken worden in Europa. Door het leren van de taal van een ander land men ook krijgt om beter de cultuur en mensen te leren kennen. 

 

Andere voorbeelden van populaire folders om mee te nemen zijn:

Ontdek Europa: dit kleurrijke boekje neemt kinderen van 9 tot en met 12 jaar mee op een ontdekkingsreis door de boeiende geschiedenis van Europa en het ontstaan van de Europese Unie. 

Go Europe: deze brochure biedt jongeren heel veel informatie over school en studie, stages, uitwisselingen, vrijwilligerswerk en (vakantie)werk, wonen en reizen in Europa. 

Geografische kaart van Europa op A4-formaat.

Regelmatig worden nieuwe brochures toegevoegd.  

Door de verbintenis met CODA bevindt zich in het EDIC paviljoen ook een mooie collectie boeken over de Europese Unie.

Delen via:
Zoek in collecties