Nieuwe bestsellers in LuisterBieb-app

De LuisterBieb bevat een brede collectie audioboeken; van thrillers, literaire titels tot kindertitels. Je luistert naar boeken waar en wanneer je maar wilt: in de trein, auto, tijdens het sporten, strijken, tuinieren of in bed. De LuisterBieb is voor bibliotheekleden vrij toegankelijk, voor niet leden is er een beperkter aanbod.

Gevarieerde collectie in de Luisterbieb

De collectie is gevarieerd: zo spreekt Isa Hoes haar eigen boek Toen ik je zag in en is het luisterboek Vlammen van schrijfster Suzanne Collins te beluisteren. Kinderen van alle leeftijden genieten ook volop van de Luisterbieb-app. De kleinsten kunnen luisteren naar Pluk van de Petteflet en Kikker en jongeren kunnen o.a. luisteren naar Het leven van een loser (deel 3) van Jeff Kinney, Ooggetuigen van Carry Slee en Geheimen van het wilde woud van Tonke Dragt.

Hoe werkt de Luisterbieb?

De Luisterbieb is heel eenvoudig in gebruik. Je downloadt eenmalig het gewenste luisterboek. Het gedownloade boek wordt opgeslagen op je smartphone of tablet. Je start het verhaal en de rest volgt vanzelf. Voor het luisteren is geen internetverbinding nodig! Heb je de app nog niet in je bezit? Downloaden is gratis en kan via de App Store of via Google Play.

Gebruikers over de Luisterbieb

Gebruikers reageren enthousiast: ‘voor mij is de file een verrijking geworden..’, ‘ik luister voor het slapen gaan..’ goed voor mijn dyslectische leerlingen..’, ‘zo heb ik mijn periode van ziekte overbrugd..’, ‘heerlijk dit, groeten uit het buitenland’ ‘ik wacht met smart op meer..’.

Luisterbieb als stimulans voor scholieren

Onder het motto 'Luisteren voor je lijst' kan de app ook een stimulans zijn voor scholieren om boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren, bijvoorbeeld in de bus of fiets op weg naar school. Daarvoor zijn speciaal titels ingekocht.  Daarnaast is deze app zeer geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie.

Delen via:
Zoek in collecties