Beestenbrei!

21.02.2015 t/m 01.06.2015

Waan je in een grappige, spannende en wollige wereld met de nieuwe kindertentoonstelling Beestenbrei, een tentoonstelling voor en door jou. Bouw je met ons mee?

Wie vanaf 21 februari tot 1 juni 2015 CODA Junior bezoekt, wordt verrast door allerlei soorten fantasierijke handwerken. Kinderen maken op een vrolijke en actieve manier kennis met materialen en technieken. Met Beestenbrei sluit CODA Junior aan op de diersieraden en objecten van Felieke van der Leest, te zien in de tentoonstelling Into the Zoo in CODA Museum.

Beestenbrei!

Gebreide tuinhekjes en kleurige loom-elastiekjes

Bij haken, weven en breien denk je misschien eerst aan die kriebeltrui die oma voor je maakte of de gehaakte pop op je bed. Maar wist je dat deze technieken niet alleen voor het maken van stoffen worden gebruikt? Denk maar eens aan een houten tuinhek met breipatroon, een rieten stoel met gehaakt motief of de populaire armbandjes gemaakt van kleurige loom-elastiekjes.

Opbouw 'Beestenbrei!'

Bouw mee aan Beestenbrei

Kunstenaar Malu Verharen (1983) maakt grote fantasieobjecten van touw en textiel die los in de ruimte zweven. Voor de tentoonstelling in CODA Junior maakte zij het kunstwerk Beestenbrei (2015) waarin touw, textiel en alpacawol verwerkt zijn. Als je in CODA Junior staat en omhoog kijkt zie je haar prachtige mobiele hangen. Maar wat je daar ziet hangen, is pas het begin! Tijdens de tentoonstelling kunnen alle kinderen Malu Verharen helpen haar kunstwerk af te maken! In CODA Junior vind je werkkleden en materiaalmanden waar elke week drie nieuwe gaasobjecten worden geplaatst. Kinderen toveren deze gaasobjecten om tot unieke fantasiebeesten door te vlechten, knopen, weven of breien. Tijdens de tentoonstelling worden de fantasiebeesten wekelijks toegevoegd aan de mobiele.

Speciaal voor kinderen: het Dwarrelpad

Ontdek het mysterieuze Dwarrelpad. Via verticale dwarrelborstels die gemaakt zijn van dreadlocks met kleurrijke wol, textiel en touwsoorten, kom je in een ronde ruimte terecht waarvan de wand bedekt is met spiegeltjes. Hier kijk je niet alleen naar je eigen spiegelbeeld maar ook naar grappige filmpjes met allerlei verschillende dieren. De buitenwand van het Dwarrelpad mag je, net als de fantasiebeesten voor de mobiele, bewerken met stof, wol en touw. Beestenbrei in CODA Junior is er zo niet alleen vóór kinderen maar ook gemaakt door kinderen!

Informatie voor leerkrachten

Wil je met je klas naar Beestenbrei? Stuur dan een mailtje naar onderwijs@coda-apeldoorn.nl. Wil je meer informatie over het lesprogramma? Download dan de docentenhandleiding van Beestenbrei (pdf).

Breisters gezocht

Beestenbrei zoekt breiwerk en breisters

Kunt u breien? CODA Junior zal de komende maanden bedolven worden onder veelkleurige wollen breisels. Voor en tijdens Beestenbrei is er een grote groep vrijwillige breisters aan het werk om de andere speelobjecten in CODA Junior te bedekken met gekleurde breisels. U kunt vanuit huis mee breien en uw breisels dagelijks inleveren bij de klantenservice van CODA Centrale Bibliotheek. De breisels hoeven niet breder te zijn dan 15 cm en mogen een lengte hebben van (max.) 2 meter.

Beestenbrei breidt verder met jouw inbreng!

Beestenbrei breidt verder uit!1
Beestenbrei breidt verder uit!2
Beestenbrei breidt verder uit!3
Beestenbrei breidt verder uit!4
Beestenbrei muisjes
Beestenbrei muisjes in natuurlijke habitat

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

Sponsoren beestenbrei
Delen via:
Zoek in collecties