CODA ApeldoornArchief Bouwvergunningen

Bouwvergunningen

Bent u op zoek naar een bouwtekening van een bepaald adres? Doet u bouwhistorisch onderzoek? Of wilt u meer weten over de historische achtergrond van een bepaald adres?
CODA Archief beheert een groot deel van de bouwvergunningen van de gemeente Apeldoorn. Deze bouwvergunningen bevatten naast de bouwtekeningen, ook de aanvraag, de vergunning, de controlestaat en soms het bestek.

U kunt bij CODA Archief terecht voor de volgende bouwvergunningen:

-    Gemeente Apeldoorn vanaf 1906 tot en met 2000.

De bouwvergunning van 2001 tot en met heden kunt u opvragen bij de bouwbalie van het stadhuis: www.apeldoorn.nl

Bij de balie van CODA Archief en Kenniscentrum kunnen de bouwvergunningen worden opgevraagd tijdens de openingsuren.

Een gedeelte van de bouwvergunningen is in te zien via microfiches. Een microfiche is transparant fotografisch materiaal waarop in sterk verkleinde vorm informatie is afgedrukt. In het Kenniscentrum staan leesapparaten waarmee de tekst vergroot op een scherm te zien is. Vanaf een microfiche kunt u zelf een afdruk maken.
Als de bouwvergunning nog niet op microfiche staat, wordt het origineel uit het archiefdepot gehaald. Archiefmedewerkers kunnen voor u ter plekke een kopie van het origineel maken.

Aan het inzien van de bouwvergunningen zijn geen kosten verbonden. Voor het maken van kopieën worden kosten in rekening gebracht. Zie hiervoor het tarievenoverzicht.

De medewerkers van CODA Archief kunnen u geen bouwtechnische en juridische adviezen verstrekken.

Delen via:
Zoek in collecties