CODA ApeldoornArchief Kranten en raadsnotulen

Bronnen

CODA Archief biedt verschillende digitale en gedigitaliseerde publicaties en andere documenten aan die waardevol kunnen zijn bij historisch onderzoek. Deze bronnen zijn op tekst doorzoekbaar.

Zoeken naar bronnenRaadsnotulen 1916-1985 online

De complete notulen van de Apeldoornse gemeenteraad, de daarbij horende ingekomen stukken en de indexen op die stukken uit de periode 1916-1985 zijn gescand en op tekst doorzoekbaar. Raadpleeg de raadsnotulen van de gemeente Apeldoorn.

Apeldoornse kranten 1844 - 1950 online beschikbaar

Dankzij gezamenlijke inspanningen van CODA Archief en de Koninklijke Bibliotheek zijn nu meer dan 80.000 scans van de Nieuwe Apeldoornsche Courant tussen 1911 en 1950 toegevoegd op de nationale website Delpher.nl.
Lees meer over de digitalisering van de Apeldoornse kranten.

Cultuurhistorische analyses van de gemeente Apeldoorn

Bij het ontwikkelen van nieuwe plannen op het gebied van stedenbouw en ruimtelijke ordening houdt de gemeente de de laatste jaren steeds meer rekening met de cultuurhistorische waarden. Met het oog hierop worden door of in opdracht van het Team Cultuurhistorie van de Gemeente Apeldoorn regelmatig cultuurhistorische analyses gemaakt. Deze bevatten een schat aan informatie en tal van verwijzingen naar interessante historische bronnen. Bekijk de cultuurhistorische analyses van de gemeente Apeldoorn.

Cultuurhistorische brochures

Veelal op basis van de analyses geeft de gemeente ook aantrekkelijke cultuurhistorische brochures uit. Bekijk de cultuurhistorische brochures van de gemeente Apeldoorn en download ze als pdf.

Delen via:
Zoek in collecties