CODA ApeldoornArchief CODA Kenniscentrum

Kenniscentrum

Het Kenniscentrum geeft antwoord op al uw vragen over de geschiedenis van Apeldoorn. De archieven en collecties zijn kosteloos te raadplegen. In verband met de Wet bescherming persoonsgegevens zijn niet alle delen van archieven openbaar, dit wordt vermeld in de inventaris van de archieven.

Collectie over geschiedenis van Apeldoorn

Naast de archieven vindt u in onze Gelderlandcollectie boeken met informatie over de geschiedenis van Gelderland en specifiek over Apeldoorn. Via de catalogus zoekt u naar een onderwerp, schrijver of titel. Zo vindt u ook boeken die in het archiefdepot staan. Daarnaast is er een collectie tijdschriften en naslagwerken op het gebied van geschiedenis, kunst, genealogie, Apeldoorn en erfgoed.

Databanken in het kenniscentrum

Het CODA Kenniscentrum biedt meerdere databanken aan. U kunt bijvoorbeeld zoeken in Genlias, Krantenbank, Financiële Dagblad, Consumentenbond en de Uittrekselbank. Daarnaast kunnen CODA-leden gratis gebruik maken van internet.

Bouwtekeningen uit periode 1906 t/m 2000

In CODA Kenniscentrum zijn de bouwtekeningen uit de periode 1906 t/m 2000 van bijna alle gebouwen in de gemeente Apeldoorn op te vragen. Een kopie is tegen betaling verkrijgbaar.

Archiefstukken opvragen

Bij de balie van CODA Kenniscentrum kunt u de archiefstukken opvragen. Archiefstukken die u op donderdagavond wilt inzien, moeten uiterlijk op donderdag voor 15.00 uur zijn aangevraagd dit kan via mail of telefonisch: (055) 5268400.

Meer weten?

U kunt onze medewerkers altijd benaderen met een vraag. Dit kan in het Kenniscentrum, via e-mail of telefonisch via 055-5268400. Indien u een uitgebreide vraag heeft doen de medewerkers van CODA Archief en Kenniscentrum tegen betaling het onderzoek voor u.

Delen via:
Zoek in collecties