CODA en BeautyNezz doen samen mee aan de Nationale Voorleeslunch

BeautyNezz

BeautyNezz, pseudoniem van Joy (Apeldoorn, 2002), is een populaire Nederlandse vlogster. Haar vlogs worden honderdduizenden keren bekeken door haar (vooral) jonge doelgroep. Aanstaande vrijdag leest zij in verpleeghuis ‘Het Zonnehuis’ voor aan haar opa en andere ouderen tijdens de Nationale Voorleeslunch. CODA directeur Carin Reinders opent deze feestelijke bijeenkomst die in het teken staat van het belang van (voor)lezen.

De bewoners van verpleeghuis ‘Het Zonnehuis’ in Beekbergen, locatie van Zorgroep Apeldoorn en omstreken, hebben allen een zorgvraag. Voor deze doelgroep is contact maken met familie en met elkaar van groot belang. Lezen of voorgelezen worden is dan een prachtig middel om een gesprek te starten en samen fijne momenten te beleven.

Nationale Voorleeslunch

Op vrijdag 6 oktober 2017, Nationale Ouderendag, heeft de vijfde editie plaats van de Nationale Voorleeslunch. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen. Deze Voorleeslunch wordt georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met CODA Centrale Bibliotheek en Zorggroep Apeldoorn.

Delen via:
Zoek in collecties