Sieraadverzamelaar en oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf (70) overleden

Annie Brouwer-Korf (1946-2017)
Annie Brouwer-Korf (1946-2017)

Annie Brouwer-Korf is woensdagavond overleden. Dat heeft haar familie op donderdag 18 mei laten weten. Brouwer was wethouder voor de PvdA, burgemeester van Amersfoort en later burgemeester van Utrecht. Ze was lange tijd ziek en overleed op 70-jarige leeftijd. Ze laat een echtgenoot, een zoon, dochter en twee kleinkinderen achter.

CODA toonde in 2014 haar bijzonder collectie sieraden. Die collectie begon in 1977 met een weddenschap tussen Annie Brouwer-Korf en haar man Hans Brouwer waarbij de afspraak was dat de verliezer de winnaar een sieraad cadeau zou doen. Annie verloor en kocht voor haar man een zilveren armband bij Galerie Marzee in Nijmegen. De weddenschap was het begin van een rijke en gevarieerde verzameling sieraden die allemaal een – vaak persoonlijk – verhaal vertellen.

Bijzonder in de collectie zijn de eigentijdse sieraden die kunstenaar Annelies Planteijdt vervaardigde van de klassieke sieraden van de moeder van Annie Brouwer. In de periode dat Annelies Planteijdt werkte aan deze sieraden werd Annie Brouwer ernstig ziek. De sieraden van Planteijdt hebben haar troost en moed gegeven in deze moeilijke periode.

CODA toont van 5 juni tot en met 1 oktober werk van beeldend kunstenaar Annelies Planteijdt uit de periode 1982 tot 2016 in de tentoonstelling Mooie stad

Delen via:
Zoek in collecties