Welkom in CODA: rondleidingen speciaal voor nieuwkomers

Welkom in CODA

Woensdag 10 januari | 10.00 tot 11.30 uur | deelname is gratis

Sinds september 2016 is in CODA Centrale Bibliotheek CODA Taalhuis gevestigd. Dit Taalhuis richt zich vooral op NT1’ers en NT2’ers die hulp zoeken bij het aanleren en/of verbeteren van de Nederlandse taal. Het aanbod binnen CODA Taalhuis is vraaggestuurd en praktijkgericht en mede vanuit die aanpak is Welkom in CODA! ontstaan. Deze rondleidingen zijn speciaal voor nieuwkomers die onder begeleiding van een rondleider in CODA Museum niet alleen naar kunst kijken, maar ook de Nederlandse taal kunnen oefenen. De volgende rondleiding staat gepland op woensdag 8 november om 10.00 uur; deelname is gratis.

Om de interesse voor kunst en cultuur te stimuleren én tegelijkertijd nieuwkomers de gelegenheid te geven de Nederlandse taal in de praktijk te oefenen, biedt CODA speciale rondleidingen aan voor NT1’ers en NT2’ers. In eenvoudig taalgebruik wordt een korte uitleg gegeven bij verschillende kunstwerken die in CODA Museum te zien zijn. De nadruk ligt vooral op het oefenen van uitdrukkingsvaardigheden en het bevorderen van onderlinge contacten. Samen naar kunst kijken en daarover met elkaar in gesprek gaan, staan centraal. De rondleidingen hebben één keer per maand plaats en worden verzorgd door speciaal opgeleide rondleiders. Het maximum aantal deelnemers per rondleiding is acht personen.

De volgende rondleiding staat gepland op woensdag 10 januari en het programma voor die ochtend ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur: Ontvangst met koffie/thee in CODA Café
  • 10.15 uur: Start rondleiding
  • 11.15 uur: Einde rondleiding
  • tot 11.30 uur: Napraten met koffie/thee

Deelname aan deze rondleidingen is gratis; u kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl of door telefonisch contact op te nemen met Annemiek van der Horst (055-5268512). Vergeet bij uw aanmelding niet uw naam, telefoonnummer en aantal personen door te geven. Andere data zijn: 10 januari, 14 februari, 14 maart, 11 april en 9 mei 2018. Met dank aan een subsidiebijdrage vanuit Ieders Museum wordt Welkom in CODA! tot mei 2018 gratis aangeboden.

Delen via:
Zoek in collecties