Serious Brains

Kunst-Zinnig-Brein

Kunstenaars met niet-aangeboren hersenletsel op de bres voor Serious Request

29.11.2017 t/m 7.01.2018 | CODA de Verdieping

Na de tentoonstelling eerder dit jaar van het Kunst-Zinnig-Brein in CODA komen de kunstenaars nu, in samenwerking met de Talens Foundation, in actie voor Serious Request 2017. Door het verloten van kunstwerken, gemaakt door kunstenaars met niet-aangeboren hersenletsel, hoopt het Kunst-Zinnig-Brein onder de titel Serious Brains geld in te zamelen voor het doel van Serious Request. Dit jaar is dat het herenigen van kinderen en ouders die elkaar door natuurgeweld of gewapende conflicten zijn kwijtgeraakt.

Het Kunst-Zinnig-Brein bestaat uit kunstenaars die op een bepaald moment in hun leven hersenletsel hebben opgelopen. Hun leven is daarmee op een ongekende manier veranderd. Sommige effecten van een niet-aangeboren hersenletsel zijn lichamelijk, zoals verlammingsverschijnselen en verminderde waarneming. Andere gevolgen, bijvoorbeeld op cognitief en sociaal-emotioneel gebied, zijn niet zichtbaar voor de buitenwereld. Niet alleen het leven van getroffene wordt anders, iedereen in de omgeving krijgt te maken met ingrijpende veranderingen.

Het doel van Serious Request is voor de kunstenaars van het Kunst-Zinnig-Brein reden om zich aan de actie te verbinden. Ook zij zijn als mens iets van zichzelf kwijtgeraakt en op zoek naar een nieuwe toekomst. Ter ondersteuning van Serious Brains stellen kunstenaars een werk beschikbaar of maken zij voor de gelegenheid nieuw werk waarin de thematiek van Serious Request terugkeert. De schilderijen worden van 29 november 2017 tot en met 7 januari 2018 gepresenteerd op de Verdieping in CODA en zijn te winnen door het kopen van een lot bij de organisatie van het Kunst-Zinnig-Brein of de Talens Foundation. Naast de presentatie in CODA zijn op diverse andere plekken in Apeldoorn werken te zien van het Kunst-Zinnig-Brein die deel uitmaken van deze actie.

Wilt u deze actie ondersteunen of meer weten over het Kunst-Zinnig-Brein en hun actie? Kijk dan op www.kominactie.3fm.nl/actie/serious-brains. Om een lot te kopen en zo kans te maken op een van de kunstwerken kunt u contact opnemen met Ank Kempink via a.kempink@hetnet.nl of Nathalie Rehaen via n.rehaen@royaltalensfoundation.org.

Delen via:
Zoek in collecties