Nederlands leest
Een vlucht regenwulpen

Tijdens de campagne Nederland Leest kunnen leden van CODA op vertoon van hun pas een gratis exemplaar van Een vlucht regenwulpen van Maarten 't Hart ophalen in de CODA Bibliotheken, zolang de voorraad strekt. De campagne start op zaterdag 1 november en eindigt op zondag 30 november 2014. Een luxe editie met nawoord van Onno Blom is vanaf 1 november verkrijgbaar in de boekhandel.

- De actie geldt voor betalende leden van 18 jaar en ouder.
- Eén boek per lenerspas.

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart staat centraal tijdens Nederland Leest 2014. Het boek uit 1978 is een klassieker. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was, en een dorpje de hele wereld.

Maarten 't Hart
Maarten 't Hart

Maarten 't Hart

Maarten 't Hart  (25 november 1944) studeerde Ethologie en promoveerde in 1978 op een proefschrift over het doorkruipgedrag van de driedoornige stekelbaars. Zijn schrijverscarrière begon met de roman Stenen voor een ransuil (1971). Met Een vlucht regenwulpen (1978) brak Maarten 't Hart door naar het grote publiek. Er zijn bijna anderhalf miljoen exemplaren van verkocht en het werd in 1981 succesvol verfilmd door Ate de Jong met in de hoofdrol Jeroen Krabbé.

Lezing door Dick van der Klis

18.11.2014 | 10.30 - 12.00 uur | Toegang gratis
Neerlandicus drs. Dick van der Klis, oud-leraar Nederlands van de Koninklijke Scholengemeenschap en al jarenlang medewerker van het Kritisch Literatuur Lexicon, zal in CODA een lezing houden over Een vlucht regenwulpen. Hij zal niet alleen uitvoerig ingaan op allerlei aspecten van deze roman, zoals de structuur, de verteltechniek en de thematiek, maar ook het boek plaatsen in het overige werk van de auteur.

Aanmelden voor deze gratis lezing kan via: aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl of telefonisch: 055-5268400.

Boek& Film 

Ter gelegenheid van Nederland Leest is op dinsdag 25 november bij Gigant in de serie Boek & Film de film Een vlucht regenwulpen te zien. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-.

Meer over Boek & Film

Zoek in collecties