Leeskringen

Lezen doe je alleen, maar het is vaak erg boeiend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen heeft de bibliotheek een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Hulp bij het opzetten van een leeskring

Inge Drewes geeft in haar boek Lezen en leesclubs een groot aantal tips hoe u een leeskring kunt opzetten en het beste kunt organiseren. Ze beschrijft een aantal analysemethoden waarmee u dieper op een boek in kunt gaan. Met meer dan 80 boekbesprekingen, gerangschikt naar thema.
Reserveer Lezen en leesclubs van Inge Drewes.

Meld uw leeskring aan en blijf op de hoogte van het laatste (lees)nieuws

Bent u al lid van een leeskring en wilt u op de hoogte blijven van het laatste (lees)nieuws, geef de gegevens van een contactpersoon binnen uw leeskring dan aan ons door. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar m.vandermeer@coda-apeldoorn.nl met daarin de naam en het telefoonnummer waarop zij of hij te bereiken is. Uw gegevens gebruiken wij uitsluitend om u te informeren over onze leeskringactiviteiten.

Boekenlijst

Als hulpmiddel bij het vinden van een geschikt boek voor uw leeskring hebben wij een lijst samengesteld van leeskringboeken die in voldoende mate in CODA Bibliotheek aanwezig zijn.
Download/bekijk de lijst met leeskringboeken (pdf)

Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?

De openbare bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken kunt u gratis databanken over literatuur raadplegen zoals LiteRom; Wereld LiteRom wereldliteratuur (recensies) en de Uittrekselbank. In onze tijdschriftencollectie vindt u het tijdschrift Boekdelen speciaal voor lezers en leeskringen. Natuurlijk heeft de bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers. Wij helpen u graag!

LiteRom is een databank over Nederlandse en Nederlandstalige literatuur waarin de volledige tekst van ruim 65.000 boekrecensies en artikelen over schrijvers vanaf 1900 is opgenomen. Deze recensies zijn eerder verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen.

Wereld LiteRom bevat duizenden artikelen, auteursinformatie en recensies over buitenlandse literatuur. Alle publicaties zijn verschenen in Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen.

In de UittrekselBank vindt u meer dan 2400 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 350 auteursportretten. De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl. Ook geven ze een overzicht van de reacties van recensenten, achtergrondinformatie en discussietips voor boekbesprekingen. De auteursportretten tonen biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen.

Interessante websites voor leeskringen

www.leeskringen.nl
www.literatuurplein.nl
www.deboekensalon.nl
www.boekentaal.info
www.boekgrrls.nl
www.literairnederland.nl

Delen via:
Zoek in collecties