CODA ApeldoornActiviteitenLiteraire activiteiten Informatiebijeenkomst leesgroepen

Informatiebijeenkomst leesgroepen

Gratis informatiebijeenkomsten voor (het oprichten van) leeskringen

Vrijdag 26 januari 2018, 14.00 en 16.00 uur in CODA Centrale Bibliotheek

Een leeskring is dé plek om met anderen te praten over dat ene bijzondere boek of dat prachtige gedicht dat u gelezen heeft. Vrijdag 26 januari verzorgt Senia twee bijeenkomsten over de start van een leesgroep Nederlandse en vertaalde literatuur (14.00 uur) en een leesgroep Geschiedenis (16.00 uur) in CODA Centrale Bibliotheek.

Tijdens deze bijeenkomst(en) wordt u door medewerkers van Senia geïnformeerd over het oprichten van een leeskring, krijgt u tips voor het bespreken van boeken en kunt u kennismaken met andere geïnteresseerden. Na het informatieve gedeelte worden praktische afspraken gemaakt met iedereen die zich bij een leesgroep aan wil sluiten.

Een leeskring komt zes à zeven keer per jaar bij elkaar, meestal bij één van de deelnemers thuis. De gelezen boeken worden aan de hand van leeswijzers met discussievragen met elkaar besproken. Voor de keuze van een boek wordt gebruikgemaakt van een gevarieerde boekenlijst die door deskundigen is samengesteld. Op www.senia.nl vindt u aanvullende informatie.

Aanmelden

De bijeenkomsten worden gehouden in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. De leeskring Nederlandse en vertaalde literatuur begint om 14.00 uur; de leeskring Geschiedenis om 16.00 uur. U kunt zich voor deze bijeenkomst(en) aanmelden door een mail te sturen naar info@senia.nl onder vermelding van Leeskring Literatuur of Leeskring Geschiedenis. 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marjolein van der Meer, medewerker Klantenservice CODA (m.vandermeer@coda-apeldoorn.nl - 055-5268400).

Delen via:
Zoek in collecties