Leeskringen

Lezen doe je alleen, maar het is vaak erg boeiend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring. Speciaal voor leeskringen heeft de bibliotheek een aantal praktische zaken op een rijtje gezet.

Oproep: nieuwe leeskring zoekt leden!

Voor de nieuw op te richten leeskring ‘Thrillers’ zijn we op zoek naar enthousiaste leden. Leest u graag thrillers en wilt u hier ook met anderen over praten, word dan lid van deze leeskring. Voor meer informatie of uw aanmelding kunt u contact opnemen met Marjolein van der Meer, medewerker Klantenservice CODA (m.vandermeer@coda-apeldoorn.nlof 055-5268400).

Hulp bij het opzetten van een leeskring

Inge Drewes geeft in haar boek Lezen en leesclubs een groot aantal tips hoe u een leeskring kunt opzetten en het beste kunt organiseren. Ze beschrijft een aantal analysemethoden waarmee u dieper op een boek in kunt gaan. Met meer dan 80 boekbesprekingen, gerangschikt naar thema.
Reserveer Lezen en leesclubs van Inge Drewes. Bekijk ook eens Hoe lees ik van Lidewijde Paris voor actuele analysemethoden en inspirerende voorbeelden uit de literatuur.

Aanmelden voor een leeskring

CODA Bibliotheek is de aangewezen plaats waar u oneindig veel boeken kunt lenen en lezen. Voor iedereen die over dat ene boek of gedicht wil praten, zijn er leeskringen. Hierin kunt u uw ervaringen en ideeën delen en boekentips uitwisselen. U kunt zich nu ook digitaal aanmelden via www.senia.nl. 

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie over leeskringen? Stuur dan een mail naar m.vandermeer@coda-apeldoorn.nl vermeld daarin het telefoonnummer waarop u te bereiken bent. Uw gegevens gebruiken wij uitsluitend om u te informeren over onze leeskringactiviteiten.

Boekenlijst

Als hulpmiddel bij het vinden van een geschikt boek voor uw leeskring hebben wij een lijst samengesteld van leeskringboeken die in voldoende mate in CODA Bibliotheek aanwezig zijn. Bekijk de lijst met leeskringboeken

Waar vind ik achtergrondinformatie over boeken en auteurs?

De openbare bibliotheek is daarvoor het beste adres. In alle openbare bibliotheken kunt u gratis databanken over literatuur raadplegen zoals LiteRom; Wereld LiteRom wereldliteratuur (recensies) en de Uittrekselbank. In onze tijdschriftencollectie vindt u het tijdschrift LIVRE Magazine speciaal voor lezers en leeskringen. Natuurlijk heeft de bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij de bibliotheekmedewerkers. Wij helpen u graag!

LiteRom is een databank over Nederlandse en Nederlandstalige literatuur waarin de volledige tekst van ruim 65.000 boekrecensies en artikelen over schrijvers vanaf 1900 is opgenomen. Deze recensies zijn eerder verschenen in Nederlandse en Vlaamse dag- en weekbladen.

Wereld LiteRom bevat duizenden artikelen, auteursinformatie en recensies over buitenlandse literatuur. Alle publicaties zijn verschenen in Vlaamse en Nederlandse dag- en weekbladen.

In de UittrekselBank vindt u meer dan 2400 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 350 auteursportretten. Deze kunt u ook vanuit huis raadplegen. De uittreksels bestaan uit een samenvatting en een bespreking van onder andere thematiek, structuur, personages en stijl. Ook geven ze een overzicht van de reacties van recensenten, achtergrondinformatie en discussietips voor boekbesprekingen. De auteursportretten tonen biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen.

Interessante websites voor leeskringen


www.literatuurplein.nl
www.boekentaal.info
www.boekgrrls.nl
www.literairnederland.nl
https://livremagazine.nl

Delen via:
Zoek in collecties