Gedichtendag in CODA

Donderdag 25 januari | 19.30 uur | CODA Auditorium | Kaartverkoop start 9 januari

De Nationale Poëzieweek wordt zoals ieder jaar weer geopend met Gedichtendag: een avond die in het teken staat van gesproken en gezongen poëzie rondom een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar heeft dit openingsfeest plaats op donderdag 25 januari 2018 en het thema is ‘Theater – op de planken!’ De locatie is zoals altijd CODA Auditorium en de avond begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur.

Het belooft een ‘theatrale’ editie te worden met voordrachten door onder andere stadsdichter Aad van der Waal, CODA directeur Carin Reinders en door de winnaar van de dichtwedstrijd. Daarnaast is er een bijzondere bijdrage door theaterleerlingen van onze stadsdichter; de muzikale omlijsting wordt deze editie verzorgd door Wim Merlijn en Aad van der Waal.

Dichtwedstrijd

CODA heeft in samenwerking met Aad van der Waal een dichtwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen tot 15 januari kon meedoen. De inzendingen worden op dit moment door Aad van der Waal (stadsdichter) en Ingrid Blijenberg (Neerlandica en schrijfdocent) beoordeeld en samen kiezen zij het gedicht dat tijdens Gedichtendag door de inzender zelf voorgedragen mag worden. 

Kaartverkoop

Kaarten voor Gedichtendag zijn te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 5,- voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en in de pauze en een dichtbundel waarin de voorgedragen gedichten van die avond zijn opgenomen.

Poëzieweek

De Poëzieweek heeft plaats van 25 tot en met 31 januari 2018 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag.

Delen via:
Zoek in collecties