Geert Mak en Bregje Bleeker tijdens de Boekenweek in CODA!

De Boekenweek heeft dit jaar plaats van 25 maart tot en met 2 april en uiteraard besteedt CODA hier uitgebreid aandacht aan. Met natuurlijk de mooiste boeken rond het thema Verboden Vruchten, maar ook met boeiende bijdragen door auteurs Geert Mak en Bregje Bleeker op respectievelijk 28 en 29 maart. Kaarten voor beide avonden zijn vanaf donderdag 2 maart te koop bij CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten, CODA dok Zuid, CODA Museum en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn. 

Geert Mak

Dinsdag 28 maart: Geert Mak vertelt over De levens van Jan Six

Geert Mak vertelt in CODA Auditorium over zijn nieuwste boek De levens van Jan Six, het verhaal van een invloedrijke familie en de stad. Geert Mak is onder meer bekend van Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), Het Stadspaleis (1997), De Eeuw van Mijn Vader (1999) en In Europa (2004). Met De levens van Jan Six vertelt hij het verhaal van een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen. Het is tegelijk het verhaal van de stad en de tijdgeest, van ambities en beperkingen, van grandeur en de eeuwige angst voor de neergang. Uitgangspunt voor dit boek vormde het kladblok dat in het rijke familiearchief bewaard is gebleven. In het kladblok vond hij duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen. De levens van Jan Six geeft inzicht in wat er werkelijk omging in het hoofd van deze 17e eeuwse patriciër en kunstverzamelaar in Amsterdam die iedereen kende - van Vondel tot Spinoza.

Rondleiding 

Voorafgaand aan deze lezing waarin Amsterdamse geschiedenis centraal staat, kunt u kennismaken met de Apeldoornse geschiedenis: van 19.00 tot 19.30 uur heeft een begeleide rondleiding plaats langs de historische paviljoens op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek. Wilt u ook meer over deze geschiedenis weten, meld u dan vóór 27 maart aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Rondleiding paviljoens’. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en aantal personen door te geven. Deelname is gratis; verzamelen bij de balie in CODA Museum (28 maart, 19.00 uur). 

Woensdag 29 maart: Bregje Bleeker over haar boek Eva

Carin Reinders (directeur-bestuurder CODA) gaat 29 maart met Bregje Bleeker in gesprek over haar nieuwste roman, Eva. Eva is de tweede roman van Bregje Bleeker (1970) en in dit op waarheid gebaseerde boek vertelt ze het verhaal van haar moeder bij wie al op jonge leeftijd dementie werd geconstateerd. Het is een verhaal over onmacht en aftakeling, maar vooral óók een verhaal over liefde. Een verhaal over de wereld achter de dementie, over veranderende karakters en relaties en daardoor nieuwe perspectieven in tijden van dementie. Het is een verhaal over hoe je toch ook mooie en heel intieme momenten met elkaar kunt beleven.

Onvergetelijk CODA 

Voor iedereen die in zijn of haar (directe) omgeving te maken heeft met dementie, organiseert CODA iedere eerste maandag van de maand Onvergetelijk CODA, interactieve rondleidingen door CODA Museum waarin het sámen beleven van een ontspannen middagje uit centraal staat. Lees meer.

Het programma voor beide avonden

19.30 uurInloop met koffie of thee
20.00 uurAanvang programma
21.30 uurBoekverkoop en signeren
22.00 uurEinde

Kaartverkoop

Kaarten voor beide avonden zijn vanaf 2 maart te koop in een aantal CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak en kosten € 10,00 voor CODA leden en bij besteding in Nawijn & Polak (niet-leden/losse verkoop € 12,50). Genoemde prijzen zijn inclusief een kopje koffie of thee vóór aanvang.

Gratis Boekenweektas en Boekenweekmagazine voor CODA leden

CODA leden kunnen tijdens de Boekenweek - zolang de voorraad strekt - een Boekenweektas en het Boekenweekmagazine bij een van de CODA vestigingen afhalen.

Delen via:
Zoek in collecties