CODA ApeldoornActiviteiten Interview GrisGris

In gesprek met de sieraadkunstenaars van GrisGris

Zondag 29 oktober | aanvang 13.45 uur – start 14.00 uur | CODA Museum

Sieraden verbeelden en verbinden wereldwijd tradities en verhalen, herinneringen en gewoonten. Dit wordt prachtig in beeld gebracht in de tentoonstelling GrisGris, tot en met 5 november te zien in CODA Museum. Curator Karin van Paassen interviewt op zondag 29 oktober vijf sieraadkunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de tentoonstelling. Tussen de werken gaan zij met elkaar in gesprek over hun ervaringen en ideeën rondom het thema van de tentoonstelling; moderne tradities in sieraadvormgeving.

De lezing is gratis op vertoon van uw CODA pas, Museumkaart, Vriendenpas of een toegangskaart voor CODA Museum. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 26 oktober door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermeling van ‘interview GrisGris’.

Interview door Curator Karin van Paassen

Curator Karin van Paassen interviewt Bas Bouman, Marit van Heumen, Tara Velting, Moniek Vierling en Kirsten Spuijbroeck over hun ervaringen en ideeën rondom het thema van de tentoonstelling en over keuzes die zij hebben gemaakt tijdens het maken van hun sieraad. Zo hebben sieraadkunstenaars Moniek Vierling en Marit van Heumen deelgenomen aan een uitwisseling naar Shanghai, waar eeuwenoude technieken en hedendaagse visie elkaar hebben ontmoet. Tijdens het gesprek vertellen zij meer over de ervaringen en inspiratie die deze uitwisseling heeft opgeleverd.

GrisGris
Delen via:
Zoek in collecties