Gelderse Museumdag

          Bezoek CODA tijdens de Gelderse Museumdag 2014

                                 en betaal zaterdag 18 oktober maar € 1,- in plaats van € 10,-!

Tijdens de Gelderse Museumdag op zaterdag 18 oktober kost een toegangskaartje bij de deelnemende musea slechts € 1,-. Dé uitgelezen dag om uw favoriete museum te bezoeken of om een nieuw museum te ontdekken. CODA is één van de 82 deelnemende musea aan deze dag die plaats heeft tijdens de Maand van de Geschiedenis. Het thema deze maand is ‘Vriend & Vijand’; het thema van de Gelderse Museumdag is ‘Vind ik leuk’ waarbij onderlinge vriendschappen centraal staan.

Doe zaterdag 18 oktober mee aan de Vossenjacht en ontdek CODA en de zeven verschillende tentoonstellingen op een heel bijzondere manier. Zaterdag én zondag kunnen deelnemers buiten meeschilderen aan het langste schilderij voor Roots in the Woods.

CODA Junior

Vossenjacht

Maak al speurend kennis met CODA Museum en onze andere onderdelen waarbij uiteraard ook een bezoek is opgenomen aan CODA Junior, de vernieuwde jeugdafdeling in CODA Centrale Bibliotheek.

CODA Junior is een fantastische plek waar kinderen en jeugd tot 18 jaar de wereld ontdekken, de mooiste avonturen beleven, lekker even wegdromen, een spannend spel spelen of een mooi boek lezen! Ook in CODA Junior zijn twee tentoonstellingen te bewonderen.

Doeboekje

Gratis ‘museum doeboekje’

Een groep van negen jongeren heeft alvast een voorproefje op de Gelderse Museumdag genomen: Zij hebben een aantal musea bezocht en waren zeer enthousiast. Misschien kom je één van hen wel bij CODA tegen! Ze staan in ieder in het verrassende ‘Doeboekje’ en op alle uitingen van de Gelderse Museumdag. Met de vragen en opdrachten uit het ‘Doeboekje’ ontdek je het museum op een hele nieuwe manier. Dit boekje is gratis te verkrijgen bij alle CODA vestigingen.

Het Grote Dromen Feest
Het Grote Dromen Feest

Tentoonstellingen

In CODA Museum en in CODA Centrale Bibliotheek zijn zaterdag 18 oktober de volgende tentoonstellingen te zien: Sounds of Silence, Broken memories, precarious links: sieraden van Tota Reciclados, Wilhelminaring: oeuvreprijs voor de beeldhouwkunst, Apeldoorn Fotostad en De Geschiedenis van Apeldoorn.

Speciaal voor kinderen zijn er in CODA Junior de Kindertentoonstellingen Het Grote Dromen Feest: illustraties van Alice Hofstad en Kikker viert feest!

Meer informatie over de tentoonstellingen: CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek.

Mee schilderen naar Roots in the Woods

Niet alleen binnen is van alles te doen en te beleven, ook buiten kun je zaterdag 18 én zondag 19 oktober aan de slag. Met (spuitbussen) verf en stoepkrijt wordt onder leiding van KunstenaarVoorEenDag op tenten en ‘schuttingen’ een geschilderde verbinding gemaakt tussen CODA en Roots in the Woods. Het thema is ‘Vriend en Vijand’. Voor dit weekend maakt stadsdichter Hanz Mirck een speciaal gedicht dat als inspiratie kan dienen. De beschilderde tenten zijn vanaf 21 oktober op het binnenterrein van het Cultuurkwartier te bewonderen.

Zoek in collecties