Open Monumentendagen

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

Tijdens de BankGiro Loterij Open Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september openen tal van locaties die passen bij het thema ‘Boeren, burgers & buitenlui’ hun deuren. Uiteraard is ook in Apeldoorn een boeiend programma samengesteld en alle activiteiten zijn opgenomen in het programmaboekje dat te downloaden is via www.monumentendagenapeldoorn.nl. Wie liever een gedrukt exemplaar heeft, kan dit gratis afhalen in de hal van het gemeentehuis, bij de CODA vestigingen, verschillende boek- en tijdschriftenwinkels en diverse horecagelegenheden in Apeldoorn en op verschillende locaties in de dorpen.

De BankGiro Loterij Open Monumentendagen op 9 en 10 september staan in het teken van ‘Boeren, burgers & buitenlui’. Een thema dat een gemeente als Apeldoorn op het lijf geschreven is, want naast de hoofdkern Apeldoorn - waar de meeste ‘burgers’ wonen - kent onze gemeente nog twaalf kleinere kernen waar ook ‘boeren’ te vinden zijn. De gemeente Apeldoorn is al sinds mensenheugenis in trek als verblijfplaats voor toeristen op de Veluwe, voor mensen van buitenaf oftewel ‘buitenlui’. Naast de toeristen kent Apeldoorn nog een andere categorie buitenlui: tienduizenden mensen uit voormalig Nederlands-Indië die ten tijde van de onafhankelijkheidsverklaring van de Republiek Indonesië naar Nederland zijn gekomen en hier onderdak vonden. Al deze categorieën zijn in het programma terug te vinden.

Speciaal voor bezoekers aan deze Open Monumentendagen verzorgt de Stichting Veteraan Autobussen gratis buslijnen tussen verschillende locaties in Apeldoorn en naar Radio Kootwijk (via Hoog Soeren en Assel). Meer over de opstapplaatsen en aankomst- en vertrektijden is te vinden op pagina 48 en 49 van het programmaboekje.

Open Monumentendagen
Delen via:
Zoek in collecties